hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 28. listopada 2021.

VK Opatija proslavio 40 godina postojanja

Srijeda navečer, u opatijskom Centru Gervais protekla je svečano i u znaku vaterpola. Naime, spomenutog dana i na navedenom mjestu, Vaterpolski klub Opatija proslavio je svečanom akademijom 40. obljetnicu osnutka kluba.

Godine 1981. u Opatiji bajnoj, kako jedna pjesma govori, utemeljen je vaterpolski klub koji nosi ime tog grada. Klub koji je 10 godina bio stabilni hrvatski prvoligaš (nekim možda poznatiji pod sponzorskim imenom Kvarner Express), sredina koja je dala i reprezentativce, pa i olimpijce, ali nadasve sportaše što je temeljna bit svakog kluba. U tomu je VK Opatija još uvijek ustrajna. Danas taj klub djeluje pod palicom predsjednika Danijela Premuša, također jednog od tih bivših reprezentativaca, štoviše i olimpijac, osvajač kolajne na OI.

Samir Barač, na određeni način Premušov kolega, predsjednik VK Primorje EB, ali ujedno i član Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza, na akademiji je VK Opatija udijelio plaketu HVS-a, kao priznanje i čestitku nacionalne vaterpolske organizacije za sva postignuća kluba u minula četiri desetljeća, ali i želju za još daleko više i dulje.

Na svečanoj akademiji je o povijesti VK Opatija govorio doživotni počasni predsjednik Arno Blecich, a o sadašnjem trenutku, predsjednik Danijel Premuš. Osobito je za istaknuti s ove svečarske prigode da je Fernando Kirigin, gradonačelnik Opatije najavio ostvarenje davnašnje želje opatijskih vaterpolista – bazen! Trenutačno se privodi kraju administrativni dio projekta, a prema riječima gradonačelnika, Opatija bi trebala dobiti bazen, neposredno uz sportsku dvoranu do konca 2024. godine! Na čast i slavu primarno grada Opatije i VK Opatije, ali i na ponos hrvatskog vaterpola, kao zalog još većeg zamaha našeg sporta u bajkovitom gradu.

Bravo za Opatiju i čestitka HVS-a na 40-tom rođendanu VK Opatija!