hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Iz inozemstva / 11. lipnja 2021.

Vijesti iz stranih tabora

Grčka

Bez Gounasa u Tokio

Malo više od 40 dana je do paljenja olimpijskog plamena u Tokiju. U tolikoj vremenskoj udaljenosti do početka Igara, dosta je logično da je najveći dio reprezentacija u bazičnim pripremama, onom najtežem dijelu. Ujedno, karakteristično je za sve nacionalne vrste da izbornici trenutačno imaju na raspolaganju vrlo velik broj kandidata. U tom pogledu još nema, a i teško je za očekivati neke osobite vijesti, iako… Jedna ima.

Theodoros Vlachos koji se s Igrama u Tokiju oprašta od klupe grčke reprezentacije, okuplja reprezentaciju u petak, 11. lipnja u Pireju, te je pozvao 19 igrača. Iznenađenje je što na popisu nema Alexandrosa Gounasa koji je imao vrlo dobru sezonu iza sebe u momčadi Apollona iz Smyrne.

Grčka će se inače pripremati od 13. do 18. lipnja u Chalkidi, od 19. do 22. ovog mjeseca sa Španjolcima, zatim im slijedi nastup na Super Final Svjetske lige u Tbilisiju od 25. lipnja do 2. srpnja, te završne pripreme s Nizozemskom od 15. do 18. srpnja.

Crna Gora

Nakon SAD, sparing s Francuskom

Crnogorski izbornik Vladimir Gojković također trenutačno ima širi popis igrača na pripremama u Herceg Novom gdje mu nakon Amerikanaca, sada spariraju Francuzi (7. – 12. lipnja). Nakon Herceg Novog i kasnije Podgorice, slijedi spariranje sa Settebellom u Italiji, pa turnir Svjetske lige u Tbilisiju. Okončanjem navedenog turnira, Crna Gora će završne pripreme za OI imati u Nikšiću i Podgorici.

Srbija

Čak 26 igrača u Kragujevcu

Dejan Savić, izbornik branitelja olimpijskog zlata iz 2016., trenutačno je u Kragujevcu gdje radi s čak 26 igrača. No, niti to nije konačna brojka jer će se 14. lipnja pridružiti još petorica koji su igrali završni turnir Lige prvaka. Spomenutog dana pripreme nastavljaju u Beogradu, zajedno s momčadi SAD, do 19. lipnja. Od 21. lipnja do 2. srpnja će sudjelovati na turniru u Kranju, u Sloveniji.

Nakon Kranja im slijedi još jedan turnir u Beogradu (Srbija A, Srbija B, Francuska i Španjolska), te 15. srpnja odlazak u Japan.