Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Iz inozemstva / 23. June 2021.

VIJESTI IZ STRANIH TABORA (III)

ITALIJA

Dvije pobjede Settebella nad Crnom Gorom

Italija i Crna Gora su odradili zajednički dio priprema u okviru kojih su odigrali dvije utakmice. Oba su susreta dobili Talijani, štoviše svjetski je prvak bio poprilično uvjerljiv iako imaju i nekih ozlijeđenih igrača, a i bez toga je izbornik Alessandro Campagna podosta mijenjao.

Italija je svladala Crnu Goru, jednog od suparnika Barakuda na Igrama u Tokiju, 12:7 i 15:9. U drugom susretu je talijanski izbornik primjerice odmijenio četvoricu igrača, pa su tako umjesto Aicardija, Velotta, Figliolija i Echeniquea zaigrali Bruni, Figari, Napolitano i Nicosia. Pripomenimo da su od talijanskih reprezentativaca još uvijek ozlijeđeni Di Somma i Renzuto. No, daleko i da je Crna Gora bila u idealnom stanju budući da je kod njih ozlijeđen vratar Lazović, a nisu igrali ni Aleksandar Ivović, te ljevoruki Đuro Radović.

GRČKA

Furija u Glyfadi

Grčka i španjolska reprezentacija okončale su minulog ponedjeljka zajedničke trodnevne pripreme u Ateni, točnije u bazenu jednog od tamošnjih prvoligaša, Glyfada. Obje su reprezentacije odigrale i jednu pripremnu, ali zatvorenu utakmicu, što je za obje reprezentacije bila prva utakmica uopće od početka priprema za Olimpijske igre u Tokiju.

MAĐARSKA

Svih 19 reprezentativaca u Šibeniku

Ove srijede (23. lipnja) u Šibenik na pripreme s Hrvatskom dolazi reprezentacija europskih prvaka, Mađarska. Izbornik Tamas Märcz je prije dolaska u Šibenik za mrežnu stranicu Mađarskog vaterpolskog saveza sažeo prva tri tjedna njihovih priprema.

– “…Iza nas je načelno najteži dio priprema, posebno prošli tjedan. U početku je bilo vidljivo da ga igrači iz Ferencvarosa koji su nam se ipak i nešto kasnije pridružili, malo teže prate, ali to je sve potpuno normalno i očekivano. Sada je već stanje puno bolje. Momčad još uvijek nije potpuno spremna, daleko smo još od toga, što je i normalno. S jednim do dva taktička detalja i rotacijom svih 19 igrača koje vodim u Šibenik, bit ćemo sposobni za dobre utakmice protiv jakih Hrvata… Bitno nam je ipak malo se i ‘maknuti’ iz Budimpešte, promijeniti okružje treninga…” – rekao je mađarski izbornik Märcz.

Podsjetimo, u Šibeniku će Hrvatska i Mađarska odigrati i dvije prijateljske pripremne utakmice, u petak i subotu, 25. odnosno 26. lipnja.

SAD

Američki kandidati za Tbilisi

Dejan Udovičić, američki izbornik odabrao je 15-icu igrača koji kandidiraju za završni turnir ili Super Final Svjetske lige u Tbilisiju (26. lipnja do 1. srpnja). Pravo nastupa na turniru ima 13 igrača. Momčad SAD u Tbilisiju trenutačno čine: Alex Wolf, Johnny Hooper, Marko Vavic, Alex Obert, Hannes Daube, Luca Cupido, Ben Stevenson, Ben Hallock, Alex Bowen, Chancellor Ramirez, Jesse Smith, Max Irwing, Drew Holland, Bennett Williams i Dylan Woodhead.