hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Iz inozemstva / 17. lipnja 2021.

VIJESTI IZ STRANIH TABORA (II)

MAĐARSKA

Reprezentacija na Margit Szigetu

Tamas Märcz, izbornik mađarske vaterpolske reprezentacije okupio je svoju momčad 1. lipnja, ali od 11. ovog mjeseca su Mađari potpuno kompletirani, nakon što su im se vratili i igrači koji su sudjelovali na završnom turniru Lige prvaka u Beogradu.

Trenutačno u Budimpešti, na glasovitom bazenu Alfred Hajos na Margit Szigetu trenira 19 igrača, te će s toliko igrača izbornik Märcz i doći uskoro u Šibenik (23. lipnja) na pripreme s hrvatskom reprezentacijom.

Na pripremama mađarske vrste su – vratari: Marton Levai (OSC), Viktor Nagy (Szolnok) i Sima Vogel (Ferencvaros); te Daniel Angyal (Szolnok), Gergerly Burian (OSC), Balazs Erdelyi (OSC), Balazs Harai (OSC), Norbert Hosnyanszky (Honved), Szilard Jansik (Ferencvaros), Akos Konarik (Szolnok), Adam Nagy (Szolnok), Tini Nemet (Ferencvaros), Jrisztian Manhercz (OSC), Tamas Mezei (Ferencvaros), Matyas Pasztor (BVSC), Zoltan Pohl (Ferencvaros), Denes Varga (Ferencvaros), Marton Vamos (Ferencvaros) i Gergo Zalanki (Pro Recco).

 —

CRNA GORA

Poraz od Francuza

Jedan od suparnika Barakuda u skupini Igara u Tokiju, momčad Crne Gore odigrala je u Herceg Novom prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Francuske. Momčad za koju igra i Zagrepčanin David Babić, sastav Francuske je pobijedio 9:8. Crna Gora istini za volju nije igrala u najjačem sastavu, a između ostalog između vratnica nije bilo ozlijeđenog vratara Dejana Lazovića. Njegov je nastup na skorašnjem završnom turniru Svjetske lige u Tblisiju (26. lipnja – 1. srpnja) pod znakom pitanja.