hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Iz inozemstva / 26. studenoga 2020.

VIJESTI IZ INOZEMSTVA

Francuska

Četiri gola Petkovića

U 6. kolu Francuskog prvenstva, Noisy-le-Sec je u svom bazenu u predgrađu Pariza svladao Montpellier 13:10. Za pobjednika se istaknuo Antonio Petković koji je s 4 gola bio najbolji strijelac utakmice, dok je reprezentativac Ivan Krapić postigao 2 za pobjednika. Kod Montpelliera od Hrvata su strijelci bili Duje Živković i Marko Ivanković 3 pogotka, a Ivan Živković 1 gol.

Ovom se pobjedom Noisy-le-Sec još malo približio vodećem Marseille na samo 2 boda zaostatka nakon što su obje momčadi odigrale po 8 utakmica.

Poredak: Marseille 24, Noisy-le-Sec 22, Strasbourg 18, Pays d’Aix 10 (-2), Montpellier 9 (-2)…

Mađarska

Szolnok dobio Eger

Sjeverni susjedi su odigrali 13. kolo, a ono je doista sukladno brojci i bilo nesretno za Eger. Ova je momčad kod kuće izgubila od Szolnoka 13:12. Napominjemo ovaj par budući da je Eger suparnik Mladosti u kvalifikacijama Eurokupa za desetak dana u Zagrebu, a mladostaši su pak u kvalifikacijama za Ligu prvaka nedavno igrali neodlučeno protiv Szolnoka, 18:18.

Izdvojimo još i utakmicu Kaposvara i Szentesa u kojoj je slavio gost (Szentes) 15:14, a za Kaposvar je naš David Mijić postigao 3 gola.