Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 28. studenoga 2023.

Veliki derbi u Crnici

Uvelike smo već ‘zaronili’ u tjedan završnice nacionalnog kupa, borbe za prvi trofej ove sezone u hrvatskom vaterpolu, ali prije nego ‘krenemo’ za Zadar, valja nam poći do Šibenika.

U srijedu navečer se ondje igra potencijalno sjajan susret, a vjerujemo da će takav i biti. Jamče to suparnici, sudionici Eurokupa, dva najugodnija iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone – Solaris i Primorje EB. Naime, Šibenčani i Riječani u Crnici će odigrati zaostalu utakmicu ukupno 9. kola Premier lige, skupina A ili Zapad, a zapravo 2. kolo uzvrata poretka od 4. do 7. mjesta. Sastaju se ujedno i dvije najbolje momčadi u tom dijelu natjecanja, što i bodovno potvrđuju – Primorje EB 12, a Solaris 9 bodova.

– Utakmica je dakako bitna jer se boduje i za Prvenstvo Hrvatske, a ono što je nama u ovom trenutku važno jest što rasterećeni dočekujemo susret – napominje Denis Seferović, trener Solarisa i nastavlja.


– Sigurno će biti dobra utakmica. Odigrali smo međusobno već dosta utakmica ove sezone, od kvalifikacija za Eurokup do Premier lige. Stvarno se dobro poznajemo, očekujem zato i sportsku atmosferu, te fer, korektnu utakmicu.Je li ta rasterećenost možda baš nešto što vašu momčad čini još opasnijom?
– Ono što moje momke krasi je da mi u svaku utakmicu ulazimo dobiti ju. Bez obzira protiv koga igramo, pa tako ćemo i u petak u polufinalu Kupa s Jugom. Uvijek ćemo igrati tako da si nakon utakmice nemamo što prigovoriti, zamjeriti da nismo mogli, da nismo htjeli, da smo umorni ili nešto slično. Dajemo sve od sebe, pa ako je netko bolji, u redu, čestitamo, ali dotad se maksimalno borimo. Ja igračima kažem „ako osjetiš da utakmica samo prolazi pokraj tebe, morate se zapitati onda, gdje sam ja, što ja radim ovdje”.

Odličan, sportski i pedagoški pristup koji u konačnici i daje plodove u slučaju Solarisa.
Primorje EB je vrlo slična priča. Nismo još u prosincu, a primorjaši su ‘prezimili’ u Europi, u polufinalu su domaćeg Kupa, sjajni u ostalim domaćim natjecanjima. Kolika je za Riječane važnost predstojećeg susreta odnosno, hoće li se išta Primorje EB možda čuvati, štedjeti za polufinale Kupa protiv splitskog Jadrana?
– Ma ne, zato što do te utakmice imamo još dva dana nakon Šibenika. To je dosta dana za dobar i kvalitetan odmor – tvrdi Igor Hinić, trener Riječana.
– Osim toga, utakmica ima težinu sama po sebi jer će odlučivati o trećem

mjestu u Hrvatskoj i eventualno lakšem suparniku u četvrtfinalu.

Trener primorjaša ima i vrlo visoko mišljenje o suparniku.
– Solaris je sastav koji igra izvrsno u zadnje vrijeme. Rezultati toga su pobjede nad renomiranim suparnicima kao što su Tourcoing, Palermo, visoko su vodili protiv Mladosti koju su također svladali. Respekt. Znamo njihove glavne poluge, Petković na jednoj, a Pelicarić na drugoj strani. Vrlo dobar centar Bulat, pa Noa Burburan koji ima kontru, ulazi sa strane, zatim braća Akrap, Vrdoljak, vratar Šparada. Još su doma i naravno da će tražiti pobjedu kod kuće, baš kao što to i mi činimo – zaključio je trener Hinić.

Prema posljednjim saznanjima, obojica trenera imaju na raspolaganju sve igrače, najbolju momčad, dakle šibenski derbi teško da može razočarati.