Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Vijesti / 9. lipnja 2020.

Večeras okupljanje Barakuda

Večeras okupljanje Barakuda

 

Nakon nepuna tri mjeseca, Barakude su ponovo u pogonu! Večeras se u Dubrovniku okuplja 18 igrača hrvatske seniorske vrste koje je izbornik Ivica Tucak i njegov stožer pozvao na petodnevne pripreme u Gružu. Podsjetimo, naši najbolji vaterpolisti će se pripremati od 10. do 14. lipnja na krajnjem jugu Hrvatske, a kulminacija ovih priprema bit će prijateljska međudržavna utakmica Hrvatska – Crna Gora. Ovaj je susret na programu u subotu, 13. lipnja na bazenu u Gružu s početkom u 19.00 sati, te uz prijenos na Planet Sport TV.

 

Zanimljivo, sredinom ožujka kada su Barakude bile na pripremama u Zagrebu i kada je proglašena pandemija, hrvatski su se vaterpolisti pripremali baš za utakmicu protiv Crnogoraca. Tada je to trebao biti susret natjecateljske naravi, u Svjetskoj ligi.

 

Predstojeća utakmica će imati svoj značaj kao prva međudržavna vaterpolska utakmica na svijetu nakon proglašenja pandemije. Štoviše, nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija sredinom ožujka proglasila globalnu opasnost. u niti jednom sportu nije do danas zabilježen neki međunarodni susret, posebno ne reprezentacija. Stoga će susret u Dubrovniku i po tom malom detalju biti poseban. Ono što najviše ipak raduje, jest da okupljanje i pripreme reprezentacije, tako i utakmica naše nacionalne momčadi, zorno dokazuje povratak normalnom životu, povratak sporta. Nas pak još više čini ponosnim što i u tomu opet prednjači vaterpolo!

 

Dakako, reprezentativne pripreme i utakmica protiv Crne Gore (lako moguće i s gledateljima!) poslužit će i kao manja provjera organizacijskih sposobnosti za Final Four Regionalne lige koji za mjesec dana počinje upravo u Gružu.

 

Dani boravka Barakuda u Dubrovniku, izbornik Tucak i suradnici će iskoristiti i za različita testiranja, uvjeravanje u formu i spremu igrača, kao i razgovore s reprezentativcima uoči dugačkog razdoblja koje je još pred njima na putu borbe za plasman, a onda uvjereni smo i nastupa na Igrama u Tokiju 2021. Ujedno, za očekivati je da će se tijekom priprema reprezentacije u Dubrovniku sastati i Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza.

 

Zaključno, podsjetimo još jednom na popis igrača koje je izbornik Tucak pozvao na pripreme u Dubrovniku.

 

1. Marko Bijač

2. Ivan Marcelić

3. Toni Popadić

4. Andro Bušlje

5. Marko Macan

6. Hrvoje Benić

7. Rino Burić

8. Josip Vrlić

9. Luka Lončar

10. Luka Lozina

11. Luka Bukić

12. Loren Fatović

13. Franko Lazić

14. Andrija Bašić

15. Xavi Garcia

16. Maro Joković

17. Lovre Miloš

18. Ivan Buljubašić