Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija / 27. July 2022.

Večeras (19.00) Slovenija – Hrvatska u Kranju

Naša seniorska muška reprezentacija privodi lagano kraju prvi, temeljni dio priprema za Europsko prvenstvo u Splitu (27. kolovoza – 10. rujna). Ovaj dio priprema se odvijao proteklih dana (od 17. srpnja) u Kranju, a kao svojevrsni oblik kulminacije, za večeras je predviđena prijateljska međudržavna utakmica Slovenija – Hrvatska od 19.00 sati u Kranju.

Podsjetimo, Slovenija je također sudionik EP u Split. Naši zapadni susjedi se nalaze u skupini D zajedno s momčadima Mađarske, Izraela i Srbije.

Što se utakmice sa Slovenijom tiče, večerašnji će susret biti jubilarni 10. sraz Hrvatske i Slovenije u povijesti. Ne treba čuditi malen broj utakmica u posljednjih 30 godina, budući da su Slovenci rijetko nastupali na europskim prvenstvima, dok su za njih zasad nepoznanica svjetska prvenstva i olimpijske igre.

U tih dosadašnjih 9 utakmica, Hrvatska je ubilježila 9 glatkih pobjeda uz gol-razliku 117:45. Inače, nakon večerašnje utakmice, izabranici izbornika Ivice Tucka ostat će u Kranju još samo u četvrtak, 28. srpnja prijepodne za kada je zakazan još jedan trening. Nakon toga slijede dani odmora do ponedjeljka, 1. kolovoza za kada je predviđeno novo okupljanje u Šibeniku i sparinzi s Mađarima. Za petak, 5. kolovoza i nova prijateljska utakmica, u Šibeniku upravo protiv Mađarske. Ujedno, u Šibeniku bi se naša reprezentacija trebala kompletirati dolaskom i prvog centra, Josipa Vrlića.