hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 24. travnja 2021.

VATERPOLO Jadran u polufinalu protiv Mladosti

Splitski Jadran se plasirao u polufinale doigravanja državnog prvenstva. Jadranaši su pobijedili i u drugom susretu četvrtfinala gradskog suparnika Mornar BS, ali ovog puta daleko najteže u cijeloj ovoj sezoni.

Konačno, sve govori podatak da je najvećim dijelom utakmice momčad trenera Danijela Burića (Mornar BS) bila u vodstvu. Prvo vodstvo Jadrana bilo je u samoj završnici treće četvrtine (Šetka iz peterca za 11:10, samo minutu prije kraja ove dionice). Isti je igrač, u skladu kapetanskom ulogom, očito preuzeo odgovornost na sebe i četiri i pol minute prije kraja pogotkom završio i akciju s brojčanom prednosti u bazenu (12:10), te je to bio već nagovještaj konačne pobjede. Potvrda je stigla minutu i pol prije kraja pogotkom Antuna Pavlovića (13:10).

Mornar BS je pružio i više no sjajan otpor favoriziranom suparniku. Vodili su do pred kraj treće četvrtine, a u drugoj dionici u više navrata i s dva gola prednosti (5:3, 6:4, 7:5, 8:6). U konačnici još i početkom treće dionice Mornar BS je imao prednost plus 2 (10:8). Potom kao da su stali ‘motori’ mornarevaca. Jadranaši od 4 peterca čak dva nisu iskoristi (Marinić Kragić i Pavlović), dok se s druge strane ni Mornar BS ne može pohvaliti sa stopostotnom realizacijom kaznenih udaraca. Od dva, samo jedan je iskorišten dok učinkovit nije bio Duje Akrap. Prvi vratar Jadrana Luka Podrug nije imao svoju večer, pa ga je nakon prvih 6 primljenih pogodaka, a bez ijedne obrane, trener Mile Smodlaka odmijenio za Martina Čelara koji je pak do kraja susreta ubilježio 12 obrana.

Jadran će u polufinalu doigravanja Prvenstva Hrvatske igrati protiv zagrebačke Mladosti.