Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 28. ožujka 2023.

Uzvrat četvrtfinala, Primorje EB – Solaris na SPTV (20.10)

Ovog se tjedna nastavlja državno seniorsko prvenstvo uzvratnim utakmicama četvrtfinala. Preostala su još tri para jer jedan je par odigrao obje svoje utakmice. Riječ je o susretima Jug Adriatic osiguranja i zagrebačkog Medveščaka, u kojima je s dvije uvjerljive pobjede (23:9 i 18:11), dubrovačka momčad već u polufinalu.

U utorak (28. ožujka) odigrat će se dvije utakmice, u Splitu i Rijeci. U poljudskom bazenu se sastaju gradski suparnici, Jadran i POŠK. U prvoj je utakmici Jadran slavio 13:5, te se očekuje da će  čak i neovisno činjenici da su u nedjelju još igrali finale Premier lige u Beogradu, lagano u proboj među četiri najbolja sastava.

Međutim, daleko bi zanimljivije trebalo biti u paru Primorje EB – Solaris. Riječka utakmica uz prijenos na SPTV (20.10 sati) realno je i najneizvjesniji par. U prvoj su utakmici u Šibeniku slavili Riječani (10:8), ali to nije prednost koja je nenadoknadiva. Uostalom, baš su Šibenčani ove sezone, u razigravanju za ostanak u Premier ligi dokazali da mogu nadoknaditi i veće razlike. Istina, sada gostuju i imaju puno jačeg suparnika nego što je bio valjevski Valis, ali dva gola plusa ne jamče Riječanima miran san, baš kao što ni 2 gola minusa ne djeluje obeshrabrujuće za Šibenčane.

– U biti, pa manje od dvije minute do kraja bilo je samo jedan gol prednosti za Primorje.  Utakmica je bila vrlo neizvjesna, te istu očekujem i u Rijeci. Ono što je bitno da smo mi kompletni i s optimizmom idemo u goste Primorju – tvrdi trener Sunčanih Denis Seferović.

Igrač koji je postigao zadnji gol u šibenskom susretu, pogodak za pobjedu Riječana 10:8, bio je Tin Brubnjak koji je uoči utakmice izjavio.

– Odigrali smo protiv Solarisa mislim 3-4 utakmice ove sezone, dobro ih poznajemo i najbitnije će nam mislim biti zatvoriti njihov momčadski kontranapad. Nešto ipak govori i da u svim tim našim dosadašnjim utakmicama mi niti jednom nismo izgubili. ne idemo čuvati rezultat, dva gola, nego idemo pobijediti. Mislim da to itekako možemo.

Podsjetimo, preostali treći par uzvrata četvrtfinala, Mladost – Mornar BS je na rasporedu u srijedu, 29. ožujka.

Podsjetimo, temeljem propozicija, u četvrtfinalu se igraju samo dvije utakmice, moguć je dakako i remi. Ukoliko bi međusobna gol-razlika nakon obje utakmice između momčadi bila izjednačena, prišlo bi se izvođenju peteraca. Primjerice, ukoliko bi Solaris pobijedio u Rijeci s 2 gola prednosti (neovisno broju pogodaka, 5:3 ili 11:9 ili slično), o pobjedniku bi odlučivali udarci s 5 metara.