hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 31. listopada 2020.

Uvjerljive pobjede Solarisa i Galeba

Priča makarske utakmice Galeba MR i Zadra 1952, jedinog susreta 5. kola državnog prvenstva, u velikoj je mjeri slična onoj iz Šibenika. S dvije osnovne razlike. U Makarskoj je bilo ipak više golova, u prosjeku točno 1 pogodak po minuti ‘čiste igre’ i činjenica da je u ovoj utakmici sve baš bilo riješeno nakon prvih 8 minuta. Prvu su četvrtinu Makarani dobili čak 7:0. Nakon samo 14 sekundi igre u drugoj četvrtini bilo je i 8:0 (Petar Vodopivec). Upravo je ta razlika od osam pogodaka ostala i do konca susreta. Mali show je imao šesterostruki strijelac u domaćim redovima, iskusni Srđan Antonijević. Dva od spomenutih šest golova postigao je iz peterca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kao kuriozitet valja navesti, barem temeljem statističke obrade podataka, brojku od čak 26 obrana (!?) Galebovog vratara Jure Topića. Zadrani ostaju čvrsto ‘zacementirani’ na začelju prvenstvene ljestvice.

Jedno izjednačenje, u otvaranju utakmice (1:1) i to je sve što je rezultatski u Crnici uspio učiniti gost iz Korčule. U nadoknadi utakmice 3. kola, Solaris je bio uvjerljiv u svim dijelovima igre, te došao do druge ovosezonske pobjede u Prvenstvu Hrvatske.

Minutu prije kraja prve četvrtine bilo je 4:1 za domaćina, u trećoj minuti druge dionice 8:2. Načelno bilo je samo pitanje kojim će zaključnim brojkama završiti utakmica, budući da je pobjednik već određen. Vratar Solarisa Ivan Jukić ubilježio je čak 11 obrana, a kolega mu na suprotnoj strani, Davor Skokandić imao je osjećaj kao da je na ‘streljani’. Na kraju utakmice 5 obrana od 22 šuta.

Kod pobjednika su se golovima istaknuli centar Herceg, te Bulat i ljevoruki mladi Stahor s po 3 pogotka.