Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija / 27. July 2022.

Uvjerljiva pobjeda nad Slovencima

Za kraj prvog, bazičnog dijela priprema seniorske muške reprezentacije u Kranju, Hrvatska je na tamošnjem plivalištu u prijateljskoj utakmici svladala reprezentaciju Slovenije s 9 golova razlike odnosno 17:8 (4:1, 4:4, 5:0, 4:3).

Hrvatska je zaigrala u kombiniranoj postavi, pa tako od igrača koji se nalaze u Kranju na pripremama, za ovu utakmicu izbornik Tucak nije ni postavio u momčad primjerice kapetana Ivana Krapića, vratara Marka Bijača, ljevaka Konstantina Harkova ili pak na lijevoj strani Luku Bukića i Lorena Fatovića. Podsjetimo također da u Kranju još nije bilo niti prvog centra Josipa Vrlića. Tako su centarski tandem činili Branimir Herceg i Antonio Dužević.

Premda daleko od najjače moguće postave, i ovakav je sastav Hrvatske daleko nadmoćniji i jednostavno kvalitetniji od Slovenaca u čijim redovima nije bilo njihovog najboljeg igrača, Mateja Nastrana.

Barakude ostaju u Kranju još u četvrtak (27. VII.) prijepodne kada imaju završni trening u Kranju, nakon kojeg izbornik Ivica Tucak daje igračima slobodne dane do sljedećeg okupljanja i novog seta priprema koji počinje u ponedjeljak, 1. kolovoza u Šibeniku. Ondje će se našim igračima pridružiti i reprezentativci Mađarske.