hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 4. svibnja 2021.

Utorak u Gružu daje drugog finalista Prvenstva Hrvatske

U utorak navečer, iza 19.00 sati doznat ćemo i drugog finalista jubilarnog 30. Prvenstva Hrvatske za seniore. Naime, sukladno prijašnjoj odluci Povjerenika za natjecanje, a uz suglasnost Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza, šibenski Solaris se plasirao u polufinale doigravanja u kojem ga od ranije još čeka dubrovački Jug Adriatic osiguranje.
– Podvojeni su malo osjećaji. S jedne strane se radujem odnosno zadovoljan sam polufinalom, ali s druge strane bi volio to ipak na drugi način ostvariti – u startu će Jure Marelja, trener vaterpolista Solarisa.
Više no jasna, sportska aluzija na Solarisov način ulaska u poluzavršnicu, bez borbe ili administrativnom odlukom. Nažalost, virus koji se duboko uvukao u pore riječkog kluba, Primorja EB ili četvrtfinalnog suparnika Šibenčana, onemogućio je željeno sportsko nadmetanje.
– Nakon prve utakmice s Primorjem, i mi smo u klubu imali nekolicinu zaraženih igrača. Sada su svi zdravi, ali praktički nisu uopće trenirali. Tako da mi sada jesmo kompletni i takvi dolazimo u Dubrovnik, ali u stopostotnoj spremi nismo – veli trener Solarisa.
Prije manje od dva mjeseca, početkom ožujka, u 12. kolu Prve lige, Solaris je baš, tada u Šibeniku, proizveo najveću senzaciju Prvenstva Hrvatske. Sunčani su tada svladali Gospare 11:8. Teško da će se u tako kratko vrijeme dogoditi dva čuda, a i mimo toga je Jug Adriatic osiguranje izraziti favorit. No, koliko god Dubrovčani bili naglašeni favoriti, činjenica da se ovog puta poradi zgusnutog kalendara natjecanja igra samo jedna utakmica polufinala, malo ipak povećava šanse Šibenčana. Lakše je očekivati čudo u jednoj utakmici nego u dvije-tri.
– Šanse su u promilima veće, ali dok postoje ima smisla igrati. Mene živo zanima samo kako će moma momčad odigrati. Svjestan sam njihove situacije, da se sezona ‘rastegnula’ i da se više treniralo nego igralo. To možda nije loše za mlade igrače, ali za psihu jest. Volio bi da sad pokažu dio svoje igre pa rezultat kakav bude – uoči gostovanja u Dubrovniku će trener Šibenčana.

Domaćin, dubrovački Jug Adriatic osiguranje u utakmicu sa Šibenčanima ulazi nakon praktički dva tjedna bez susreta, što u njihovom slučaju možda i nije loše. Konačno su dobili priliku više za treniranje.
– Sigurno da postoji malo veći rizik, izazov za nas kada se igra samo jedna utakmica, ali favoriti jesmo, prihvaćamo tu ulogu – veli trener jugaša Vjekoslav Kobešćak i nastavlja.
– Mi moramo, koliko god bili favoriti, ući s velikim oprezom i pripremom u utakmicu protiv Solarisa. Respektiramo Solaris, njihove igrače i trenera koji su nas već ove godine jednom ‘zaskočili’.
Je li vaša momčad kompletna?
– Nadam se da jesmo. Mislim da će Xavi Garcia nastupiti, nakon ozljede oka na treningu uoči zadnjeg turnira Lige prvaka u Italiji. Sam je i izrazio želju. Prošli tjedan je s nešto manjim intenzitetom radio Filip Kržić, ali mislim da će i on nastupiti. Nadam se dakle kompletnom sastavu, pobjedi nad Solarisom i onda ulasku u jednu uvjeren sam finalnu seriju spektakla protiv Mladosti – zaključuje trener jugaša Kobešćak.