Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 17. studenoga 2023.

Utakmice u Splitu i Zagrebu

Petak, 17. studenoga ili dan nakon derbija u Poljudu između Jadrana i Jug Adriatic osiguranja (Premier liga, poredak od 1. – do 3. mjesta), donosi nam nove dvije utakmice. Obje iz sustava regionalnih liga, ali različitih rangova i stupnjeva natjecanja. Počnimo s A1 ligom jer je taj susret prvi na rasporedu.

Korčulani u gostima kod OVK Splita

Dakle, u A1 ligi, skupina Zapad preostala su za odigrati još po dva susreta 9. i 10. kola. Riječ je redom o hrvatskim dvobojima, a prvi pred nama je susret 9. kola između OVK Splita i KPK (19.00 sati).

Ove dvije momčadi su se sastale početkom listopada u Korčuli, u 2. kolu kada je KPK slavio 12:8. Korčulani tada i jesu bili bolji cijelu utakmicu, iako valja spomenuti da je susret bio posve izjednačen prve dvije četvrtine. Laganija prednost (2 gola razlike) je ostvarena pred kraj treće dionice, da bi tek u zadnjoj stigla potvrda pobjede momčadi trenera Marjana Kosovića.

Momčad KPK je druga na ljestvici s realnim izgledima da ondje i ostane. Posebno u slučaju pobjede nad OVK Splitom. No, i Splićani su uigraniji no početkom sezone, pa ne valja baš očekivati laganu utakmicu. Za obje strane.

Mladost prekida crni niz?

Druga utakmica petka je ona uz Savu, u Premier ligi, poredak od 4. do 7. mjesta. Mladost je u posljednje dvije utakmice ostala ‘kratkih rukava’ protiv Primorja EB uz Savu, te kontra Solarisa u Sveticama.

Tri uzastopna poraza u Zagrebu, to se Mladosti baš ne događa, a posebno teško je očekivati da bi se moglo zbiti sada. Naime, u goste Žapcima dolazi Mornar (20.45 sati). Mornar je jedina momčad u Premier ligi, skupina A ili Zapad koja nije dosad osvojila na njihovu žalost niti jedan jedini bod. Bila bi vrhunska senzacija kada bi to uspjeli sada, u svojem posljednjem ovogodišnjem gostujućem susretu.