hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 31. listopada 2020.

U subotu se igraju dvije utakmice Prvenstva Hrvatske

Sport, pa tako i naš vaterpolo su nezaustavljivi. Pandemija jednog virusa nam značajno mijenja i promijenila je živote, radne i životne navike, osobne radosti, no ne valja stati. U hrvatskom vaterpolu je uostalom već dugo krilatica kako predaju kao pojam ne poznajemo. Upravo će se stoga i ove subote pjeniti u bazenu, igrati vaterpolo. Istina, za ovu priliku nešto manje od prvotno predviđenog broja utakmica, ali ne posustajemo.

Nakon stanke koja je bila planirana za pripreme i turnir seniorske reprezentacije, a koji je iz znanih razloga odgođen za neku drugu priliku, nastavlja se državno prvenstvo dvjema utakmicama. U Šibeniku i Makarskoj.

Na bazenu u Crnici će se ogledati domaći Solaris i KPK. Riječ je o nadoknadi utakmice 3. kola, a koja se trebala odigrati prije dva tjedna. Šibenčani i Korčulani su bodovno poravnati (po 3 boda), s tim da je KPK odigrao dvije utakmice, a Solaris utakmicu više. Realno su domaćini u prednosti, ne samo zbog svog bazena već poradi kvalitete. No, dakako da će se za bodove na koje u Crnici računaju, valjati i potruditi, posebno stoga što su Korčulani u dosadašnjem dijelu prvenstvenog nadmetanja pokazali solidnu razinu igre. Ostaje ipak pitanje koliko je razdoblje izolacije, odvojenosti od bazena utjecalo na njihovu spremu.

Nakon ove utakmice, slijedi sraz u Makarskoj gdje Galeb MR dočekuje Zadar 1952 u jedinoj utakmici 5. kola koja je na rasporedu ove subote. Makarani su u svojoj posljednjoj utakmici ostvarili prvu ovosezonsku pobjedu u tri dosadašnja susreta svladavši POŠK (10:8). Sada im u goste dolazi klub koji nakon četiri utakmice ima jednako toliko poraza i gol-razliku, minus 61. Momčad iz ‘Donatovog grada’ u ovom se trenutku nameće kao najslabiji sastav lige, te je malo teže vjerovati da bi mogli do makar boda u Makarskoj. Iako… sport je barem poznat i primamljiv baš po nepredvidljivosti…