Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 8. studenoga 2023.

U srijedu se igra 7. kolo Premier lige, skupina A

Trima utakmicama, u Herceg Novom, Splitu i Zagrebu, u srijedu navečer se zaokružuje 7. kolo Premier lige. No, to nadalje znači i kraj nadmetanja u prvom dijelu skupine A ili Zapad. Još malo preciznije, u ovisnosti o rezultatima odnosno konačnom poretku nakon 7. kola, znat ćemo i koje momčadi nastavljaju natjecanje u poretku od 1. do 3. mjesta odnosno od 4. do 7. mjesta.

Ono će se nastaviti uzvratnim susretima odnosno, za primjer – momčadi iz poretka od 1. do 3. mjesta odigrat će međusobno utakmice (ukupno svatko dakle po dvije), ali u onom bazenu odnosno gradu u kojem se te dvije momčadi nisu sastale u prvom dijelu natjecanja.

Jugaši u Herceg Novom


Naš doprvak, Jug Adriatic osiguranje ide u goste Jadranu iz Herceg Novog. ‘Sudar’ dva stogodišnjaka (doduše Jadranu HN je 101 ljeto postojanja) dvoboj je ranga Lige prvaka. Jednima i drugima ne dolazi baš u idealnom trenutku, ako to sagledamo kroz posljednje europske utakmice. Jedni i drugi su poraženi (jugaši doma od Olympiacosa, a Novljani u gostima od Ferencvarosa), tako da će oba sastava pod svaku cijenu nastojati isprati gorak okus.
No, Jug Adriatic osiguranje je definitivno ojačano za povratak dvojca koji je igrao na Panameričkim igrama u Čileu. Amerikanac Daube se vratio sa zlatom, Kanađanin Djerkovic s četvrtim mjestom.  Utakmicu možete pratiti na Arena sport 1Splitski derbi


Po imenima sudionika to jest gradski derbi, ali realno malo bi trebalo neizvjesnosti biti u paru Mornar – Jadran. Mornarevci su na začelju bez bodova, Jadran uvjerljivi i stopostotan na vrhu.Mladost – Primorje EB, klapa 3


U ovom paru je jedino izvjesna – neizvjesnost. Istina da su Riječani slavili u posljednje dvije utakmice, a obje su bile u Zagrebu (jedna za 3. mjesto u Prvenstvo u Hrvatske prošle sezone, a druga nedavno u kvalifikacijama Kupa). No, jednako je tako istina i da su obje utakmice odlučivane tek izvođenjem ili raspucavanjem peteraca.– Ne mogu sa sigurnošću reći hoćemo li biti kompletni jer se malo na bolest žali Penava. Vidjet ćemo još. U svakom slučaju, Primorje je vrlo jaka i silno uigrana momčad. Mi smo dosta mijenjali naš sastav proteklih godina, pa tako i ljetos. Objektivno, ja čak i nemam puno toga za zamjeriti mojim igračima za odigrano u prošloj utakmici. Ostali smo tada brzo bez Rakovca, pa onda i Gluhaića, zatim Luke Bajića i to se odrazilo u završnici – uoči ove utakmice će trener Zagrepčana, Zoran Bajić.Iz Rijeke je kapetan primorjaša Tin Brubnjak naglasio.

– Gostovanje u Zagrebu je uvijek teško. Znamo da se moramo boriti protiv njih, njihove publike, pa možda čak i protiv sudaca. No, nedavno smo u Zagrebu igrali vrlo neizvjesno, čvrstu utakmicu. Vratili smo se iz ponora u egal pri kraju i pobijedili petercima. Sad je na nama pokazati da smo stvarno bolji od njih i da izborimo ostanak u Premier ligi. To je trenutačno najbitnije do kraja sezone.