Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Svjetsko prvenstvo / 24. srpnja 2023.

U hrvatsku zoru protiv Kanade

Za puno niža ili slabija mjesta od onog što su sami očekivali, Barakude nastavljaju s nastupima na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki. Hrvatska se naime sada nalazi u borbi za poredak od 9. do 12. mjesta. Jasno da objektivno gledano tu kvalitetom ne spadamo, odnosno vrijedimo puno više, međutim rezultati iz prošlog tjedna koji nisu bili na očekivanoj razini, smjestiti su nas tu gdje smo sada.

Ma koliko bilo teško i nimalo jednostavno koncentrirati se na sljedeće dvije utakmice i borbu za 9. mjesto, valja i to nadvladati, uči profesionalno i odgovorno u bazen, te svakako nastojati natjecanje u Japanu završiti s pobjedama. U konačnici, igra se pod našim nacionalnim znakovljem, hrvatskim stijegom, pa i to nosi određenu odgovornost.

– Sigurno da je sad iznimno teško, ali naša je dužnost i obveza završiti ovaj turnir dostojanstveno – razumnim će, trezvenim riječima naš vratar Marko Bijač koji je ujedno i zamjenik kapetana Krapića.

– Nije lako sigurno, pogotovo nama igračima budući da je zaista puno rada, truda i muke uloženo tijekom ljeta. Nažalost, nismo to ovog puta uspjeli ‘naplatiti’. To je sport. Moramo se naučiti nositi i s ovakvim trenucima, kako bi još i više u budućnosti cijenili one lijepe. Sada smo dužni prema sebi, ali i prema svima ostalima, u sljedeće dvije utakmice prikazati Hrvatsku u najljepšem mogućem svjetlu. A onda, u sljedećim mjesecima sve dobro valja analizirati, kako bi na idućem velikom natjecanju, na Europskom prvenstvu u Izraelu gledali bolju Hrvatsku – odlično će naš Marko Bijač.

Prvi suparnici su nam u srijedu, u zoru po hrvatskom vremenu odnosno od 5.00 sati reprezentativci Kanade. Uz dužno i sportsko uvažavanje svakog suparnika, Kanada je ipak reprezentacija daleko od ikakve opasnosti po nas. Kanađane pamtimo po silnom pehu s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Mađarskoj kada su odigrali samo jednu utakmicu, da bi onda virus korone (još je bilo pandemijsko doba) ušao njihovu momčad. Morali su svi u izolaciju hotela, bazena više nisu vidjeli.

Što se nastupa na svjetskim prvenstvima tiče, dosad smo protiv ove reprezentacije igrali čak i dosta često. Pet puta, dakako sa svih pet pobjeda.

5   5   0   0   68:26

Barcelona 2003. – 13:3

Montreal 2005. – 19:4

Šangaj 2011. – 11:4

Barcelona 2013. – 13:8

Kazanj 2015. – 12:7

Ukupno je pak Hrvatska u svim natjecanjima, svim službenim susretima, odigrala 10 utakmica protiv Kanade i dakako ubilježila jednako toliko pobjeda. Gol razlika 134:52.

Utakmicu Hrvatska – Kanada možete pogledati u prijenosu na HTV 2.

———————————————————————————–

‘Jubilarci’ Zvonimira Butića

Sumnjamo da će to baš nešto silno utješiti Splićanina Zvonimira Butića koji je solidno odigrao u osmini finala protiv Crne Gore, ali ostaje ipak i činjenica da je upravo Butić u navedenoj utakmici postigao dva jubilarna gola za Barakude.

Njegov pogodak za 2:2 u srazu Hrvatska – Crna Gora, bio je točno 1.000 gol Hrvatske na svjetskim prvenstvima. Nadalje, Butićev gol za vodstvo 10:9 u istoj utakmici, bio je ukupno 8.600 pogodak hrvatske vaterpolske reprezentacije u svim službenim utakmicama od stjecanja nezavisnosti.

Dodatne kadrove i informacije o Barakudama redovito možete pratiti na društvenim mrežama HVSa:
https://www.instagram.com/cro_wp/
https://www.facebook.com/hvs.hr