hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
1B liga / 14. travnja 2021.

U četvrtak starta 2. turnir Prve B lige

U Zadru u četvrtak, 15. travnja počinje ili točnije rečeno, nastavlja se natjecanje u Prvoj B ligi. Prva B liga se igra turnirski, te su predviđena ukupno dva turnira. Prvi je odigran u Splitu prije mjesec dana, a domaćim drugog je zadarski bazen u Višnjiku.

Za razliku od splitskog turnira, zadarski će imati jednog sudionika više, a riječ je o Jadranu i Kostrene koji nije nastupao na prvom nadmetanju. No, službeno će se Kostrenjani natjecati izvan konkurencije što znači da se bodovi koje bi osvojio VK Jadran iz Kostrene neće računati za tablicu konačnog poretka. Međutim, kako bi se izbjegla mogućnost da momčadi koje igraju protiv kostrenskog Jadrana prihvate tu utakmicu kao ‘neobvezujući trening’, rezultati i bod ili bodovi koje osvoje suparnici Jadrana će se računati u njihovoj zbroju bodova odnosno učinku.

Na prvom turniru u Splitu, prvo je mjesto osvojio dubrovački Bellevue i temeljem poretka osvojio 8 bodova. Drugoplasirani Osijek ima 7 bodova, trećeplasirana Siscia 6 itd. Sve te bodove klubovi prenose u drugi turnir, odnosno zbrojem bodova sa splitskog i zadarskog turnira dobit ćemo ukupnog pobjednika Prve B lige za sezonu 2020./21.

Turnir u Zadru, na bazenu u Višnju odigravat će se od četvrtka, 15. travnja do nedjelje, 18. travnja.

Poredak i broj bodova na 1. turniru u Splitu:

1. Bellevue Dubrovnik – 8 bodova

2. Osijek – 7 bodova

3. Siscia Sisak – 6 bodova

4. Gusar Mlini – 5 bodova

5. Zagreb – 4 boda

6. Delfin Rovinj – 3 boda

7. Pula – 2 boda