Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske, Mlađi juniori / 28. rujna 2023.

U četvrtak počinje završni turnir u Zadru

Od četvrtka, 28. rujna do nedjelje, 1. listopada Zadar je domaćin završnog turnira nacionalnog kupa za uzrast mlađih juniora, a za godinu 2023.
Na završnicu u Višnjiku plasiralo se 8 momčadi koje su podijeljene u dvije skupine.Sustav natjecanja je manje više uobičajen za mlađe uzraste. Prvoplasirane momčadi iz skupina A i B će izravno u polufinale, dok će drugo i trećeplasirani po skupinama u tzv. lažno četvrtfinale, ‘križanjem’ A2 – B3 i B2 – A3.

Ove je godine u natjecanju za Prvenstvo Hrvatske, uzrast mlađi juniori, naslov prvaka u Rijeci, na završnom turniru, pripao mladićima iz Primorja EB koji su pobijedili Zadar 1952. Dubrovčani iz Jug Adriatic osiguranja su osvojili broncu protiv Mornara. Najneizvjesniji je u obračunu četiri najbolja sastava bio polufinalni susret jugaša i Zadrana, koji su tada dobili Zadrani boljim izvođenjem peteraca.


Ovi podaci dakako ne moraju nužno jamčiti bilo što sada, na natjecanju više od 4 mjeseca kasnije, ali jesu određeni orijentir. Sigurno smo međutim u jedno – predstoje nam četiri uzbudljiva dana vaterpola u Zadru.