hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 8. veljače 2021.

Tucak: Treninzi s Amerikancima su bili pun pogodak

Utakmicama Hrvatske i SAD proteklog vikenda u Zagrebu, Barakude su odigrale i posljednje dvije provjerne utakmice, ‘generalke’ za ono što ih čeka počev od naredne nedjelje u najvećoj europskoj luci. Na prvi pogled dva lica Hrvatske. Subotnje s mnoštvo ‘propuha’ u obrani, a posljedično tomu i porazom (doduše tek petercima), te nedjeljno daleko bolje u oba smjera, kako obrani, tako posebno u napadu. S posve iskontroliranom utakmicom, rezultat koje je i uvjerljiva pobjeda od 4 gola razlike.

Izbornik Ivica Tucak je na početku zagrebačkog dijela priprema prije tjedan dana spomenuo kako će mu upravo te dvije utakmice s Amerikancima poslužiti za razrješenje određenih dvojbi, kristaliziranje sastava za Rotterdam. Jesu li u tom pogledu dva sraza s Amerikancima i uspjela?

– Prije nekoliko dana sam rekao kako mislim da nismo ni mogli poželjeti boljeg sparing partnera od Amerikanaca u ovom trenutku – naglašava hrvatski izbornik Ivica Tucak i nastavlja.

– Fizički jaka momčad, dobri šuteri, stavili su na u neka obrambena iskušenja da vidimo gdje smo. Još smo daleko od idealnog, ali dobro je da smo to baš s njima otkrili. Naime, da smo igrali protiv neke momčadi koja naše pogreške ne bi uočavala, pa kažnjavala, to bi nam moglo zamagliti pogled. Zato sada i znamo što nam je još za ispraviti u ovih nekoliko dana koliko smo još u Zagrebu. Najbitnije je da su ovi treninzi sa SAD bili pun pogodak.

Spominjali ste kako se nadate ‘izoštrenijoj slici’ nakon utakmica sa SAD, a to onda znači i momčadi s kojima krećete u završne kvalifikacije za Olimpijske igre. Kada će te objaviti završni popis igrača?

– Dobio sam ono što sam tražio u smislu spomenute ‘slike’, nekih dvojbi, i sada sam puno bliži konačnoj odluci o putnicima. Prvo bih izrazio zadovoljstvo sa svime što smo napravili dosad, bez obzira na subotnju utakmicu koja je dosta nespretno odigrana. Zato sam jako zadovoljan nedjeljnom utakmicom, posebno u napadačkom dijelu. Što se tiče sastava za Rotterdam, onako kako sam to uvijek i dosad činio, tako će biti i sada. Prvo ću to iskomunicirati s igračima, a najvjerojatnije ću tijekom srijede njima priopćiti svoju konačnu odluku – za hvs.hr će izbornik Tucak.

Budući da se bliži trenutak polijetanja za Nizozemsku, u petak, 12. veljače, za pretpostaviti je da su oni najteži dani treninga za vama odnosno da sada slijedi relaksirajući pripremni dio, ne bi li momčad dočekala prvu utakmicu, sljedeće nedjelje protiv Rumunja jednako spremna, ali i odmorna.

– Upravo tako i zato ponedjeljak prijepodne počinjemo s lakšim aerobnim, plivačkim treningom. Tim treningom završavamo taj ciklus. Ponedjeljak navečer i utorak ujutro je lakši odmor, ali tada radimo video-analizu, da bi od utorka navečer krenuli sa završnim blokom treninga do polaska u petak – završio je hrvatski izbornik.

Ždrijeb olimpijskog turnira 21. veljače

Neposredno nakon finalne utakmice predolimpijskog kvalifikacijskog turnira u Rotterdamu (14. – 21. veljače), u istom će se gradu upriličiti i ždrijeb skupina olimpijskog vaterpolskog turnira u Tokiju. Predviđeni početak ždrijeba je 21. II. u 18.30 sati. Na Igrama u Tokiju, kao i na prijašnjim Igrama, te kao u svim loptačkim sportovima, sudjeluje 12 reprezentacija. U vaterpolu su one podijeljene u dvije skupine od po dakako 6 momčadi. Toplo se nadamo da će u jednoj od kuglica navedenog ždrijeba biti i papirić s natpisom – Croatia!