Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 25. svibnja 2024.

Tri HR kluba na Final 10 u Šapcu

U Šapcu je u tijeku završni turnir 10 najboljih momčadi ili Final 10 Regionalne lige za uzrast do 14 godina odnosno za igrače rođene 2010. i mlađe. Na ovom turniru od hrvatskih klubova nastupaju zagrebački Medveščak, šibenski Solaris i splitski Mornar.

Sustav natjecanja je isti kao prošlog tjedna u Korčuli na turniru za uzrast do 12 godina. Dakle, svaka će momčad odigrati utakmice unutar skupine,  a zatim u nedjelju temeljem poretka u skupini odigrati susret za konačan poredak. Konkretnije, A1-B1 će igrati finale, A2-B2 za broncu ili treće mjesto, A3-B3 za peto mjesto itd.

Solaris je u skupini s Partizanom, Budvom, kragujevačkim Radničkim i reprezentacijom Slovenije, te su nakon ukupno tri odigrane utakmice na drugom mjestu. Mali Šibenčani su svladali Radnički 14:7 i reprezentaciju Slovenije 18:7, dok su od Budve poraženi 16:12.

U drugoj su skupini preostala dva hrvatska kluba, Mornar i Medveščak, a uz njih još Jadran (HN), Primorac i Šabac.

Splićani iz tri susreta imaju isto toliko poraza – od Medveščaka 14:13, od Primorca 5:4, te od hercegnovskog Jadrana 13:8.

Mali Medvjedi su zasad odigrali dvije utakmice, te su uz već navedenu pobjedu nad Mornarom, izgubili od Šapca 9:8. U ovom su trenutku oba hrvatska kluba na začelju skupine, na 4. odnosno 5. mjestu.