hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 12. studenoga 2021.

TRENERSKA PROGNOZA KOLA – Zoran Mustur (KPK)

Šesto kolo državnog prvenstva odigrat će se u dva dana. Naime, dva su susreta planirana za petak (12. studenog), a dva dan kasnije, u subotu (13. studenoga). Jedna je utakmica, ona u Korčuli između KPK i POŠK-a nažalost odgođena iz epidemioloških razloga. To je ujedno posljednje kolo u ovom mjesecu budući da već sljedeći tjedan donosi dva natjecanja u istim terminima. Naredno kolo Lige prvaka je 19. i 20. studenoga, dok su u terminima od 18. do 21. studenoga predviđena dva turnira regionalne A1 lige u Rijeci i Novom Sadu.

Trenersko viđenje prvenstvene runde pred nama podario nam je za ovu priliku Zoran Mustur, trener KPK iz Korčule. Počeli smo ovom prilikom zato, kronološkim slijedom, od utakmica koje su na programu već u petak.

petak, 12. studenoga

Jug Adriatic osiguranje – Mornar Brodospas

Dvije škole hrvatskog vaterpola na visokoj razini. Ova utakmica za domaćina dolazi u jednom momentu ja bi ipak rekao iznenađujućeg poraza od Marseillea i to s čak 5 golova razlike. Nekako mi to još uvijek ‘zvoni’ nevjerojatno. Malo sam ih gledao, ali nisam došao do zaključka zašto je to tako baš uvjerljivo bilo. Zato je to sada jedna neugodna utakmica za Jug koji ne može, a mislim da ni neće izgubiti dvije utakmice uzastopno. Mornar je tu ‘slobodan strijelac’. Bit će zanimljivo, ali mislim da će tu Jug vratiti samopouzdanje jer kvalitetu imaju. Mornar ima neugodnu, mladu, poletnu momčad, ali ipak je tu Jug favorit bez dileme.

Zadar 1952 – Jadran

Začelje protiv vrha. Tu je očigledno kako je Jadran u svakom pogledu jači. Apsolutni favorit i mislim da je samo pitanje kojim će rezultatom završiti utakmica. Nema tu velike rasprave.

subota, 13. studenoga

Solaris – Mladost

To je sigurno derbi kola. Ove sezone Solaris zaista igra dobro, rezultati su im uvjerljivi. Mladost se nije naviknula još na to da su sada u nekom ‘drugom ešalonu’. Iako, po meni su Zagrepčani i dalje treća momčad prvenstva, ipak su ondje 2-3 reprezentativca i nekoliko jako zanimljivih igrača. Neizvjesna utakmica u kojoj bi dao malenu prednost Mladosti. Čisto neki moj trenerski osjećaj koji ne mogu potkrijepiti činjenicama jer i Solaris je po svemu kompletna momčad. Ne vjerujem da je Mladost poraz u Palermu baš previše uzdrmao jer oni su Palermo načelno izgubili, pomirili se s tim, s ispadanjem iz Europe već nakon prve utakmice u Zagrebu.

Utakmicu uživo možete pratiti ovdje.

Primorje EB – Medveščak

Dobro poznajem obje momčadi, igrali smo protiv obje ove sezone. Primorju bi dao prednost. Medveščak je ozbiljna, dobra ekipa, ali Primorje je mlado, poletno i oni ‘lome’ suparnika visokim ritmom. Čak im ni samopouzdanja ne manjka. Znaju oni ući u probleme s brzopletosti, što je normalno jer se radi o mladim igračima, od 18 do 20 godina, pa se pogube malo, ali se vrate. Igraju baš dobro.

Odgođena utakmica KPK – POŠK

Prvenstvena utakmica 6. kola Prve lige seniora između KPK i POŠK-a, a koja je  bila predviđena za odigrati u Korčuli, u subotu, 13. studenog, je – odgođena.

Naime, utvrđeno je da je jedan igrač splitskog POŠK-a pozitivan na koronavirus, a nekolicina igrača je u izolaciji zbog manjih simptoma sve do utvrđivanja konačnog stanja. U svakom slučaju, iz navedenih je razloga utakmica u Korčuli odgođena, te će se odigrati kasnije, odnosno kada se steknu uvjeti za to.