hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 28. siječnja 2022.

TRENERSKA PROGNOZA KOLA – Mirsad Zajmović (POŠK)

S povratkom domaćeg prvenstvenog nadmetanja, vraćamo se i najavljivanju utakmica kroz viđenja odnosno mišljenje naših prvoligaških trenera. Istina, zbog specifičnih okolnosti koje je pratilo 8. kolo, a koje je zbog tadašnje pogoršane situacije s koronavirusom bilo u prvotnom terminu (8. siječnja) ‘osakaćeno’ jer su čak tri utakmice bile odgođene, a samo dvije odigrane u prvotno predviđenom terminu, bili smo primorani tu rundu Prvenstva Hrvatske ‘preskočiti’ u najavi ovakve forme. Sada je stanje ipak nešto bolje, makar još uvijek daleko od idealnog.

Naime, u petak i subotu će se odigrati utakmice 9. kola, iako ne u cijelosti. Odgođen je jedan susret i to baš derbi kola, onaj između Jadrana i Jug Adriatic osiguranja. Ipak, to nas nije spriječilo prozboriti koju o preostale četiri utakmice. Kronološkim redom, prvo s dvije koje su na rasporedu u petak, 28. ovog mjeseca.

Predstojeće kolo najavljuje Mirsad Zajmović, strateg splitskog POŠK-a.

Petak, 28. siječnja:

Mladost – Primorje EB

Mislim da je tu Mladost u prednosti. Mi smo baš u srijedu odigrali s Primorjem u Rijeci, te sam mišljenja kako se na Primorju osjeća nedostatak igre i priprema zbog korone. Jedni i drugi smo se baš mučili s plivanjem. Zato mislim da je Mladost favorit, a posebno jer im se uz Lazića i Biljaku, vratio i centar Herceg. To je isto velika stvar za Zagrepčane. Znam da Riječani protiv nas, dakle u srijedu još nisu imali ni centra Roka Jurišića zbog koronavirusa, tako da je realno očekivati pobjedu Mladosti

Solaris – KPK

Nema spora, tu je Solaris naglašeni favorit. Šibenčani su odigrali turnir u Budvi prošlog vikenda, u natjecateljskom su ritmu dok KPK nema utakmica. Odnosno, igrali su nakon nekog vremena prekjučer doma protiv Mornara, dakle imat će samo 48 sati od jedne do druge utakmice uz putovanje. Velika je prednost na strani Solarisa.

Subota, 29. siječnja:

Mornar BS – Zadar

U tom nizanju izrazitih favorita u ovom kolu, prednost i opet dajem domaćinu, a u ovom paru je to mislim možda čak i najizraženije. Mornar je u sredini tablice odnosno bodovno poravnat sa Solarisom, dijele 4. mjesto dok je Zadar na začelju. Iako je Mornar imao dosta problema zadnje vrijeme, pa i promjenu na mjestu trenera, ipak je njihov imperativ pobjede takav da ne mogu kiksati. Odnosno ne vjerujem da mogu. Mislim da će se mobilizirati i pobijediti ovu utakmicu kako ne bi došli u moguće kasnije probleme. Dakle, sva tri domaćina su po meni naglašeni favoriti po meni.

POŠK – Medveščak

Utakmica moje momčadi, sigurno da će biti otvorena, ali neću reći da smo mi baš tako naglašeni favoriti kao domaćini ovih prijašnjih utakmica. Ne znam u kakvom su točno stanju u Medveščaku, niti oni nisu igrali neko vrijeme, te je teško procijeniti. Jednako kao što je teško u ovo doba korone i inače nešto prognozirati. Nepoznanica mi je koliko je korona pogodila Medveščak, ali znam da nas je i to dosta. Koliko smo god prošle godine prošli ‘lišo’ odnosno jako lagano, dobro, ove nas je sezone desetkovala. Ako bi se mogao na nešto referirati što se moje momčadi tiče, to su zadnje dvije četvrtine u Rijeci protiv Primorja. Došli smo na Kantridu izravno iz autobusa, bili konfuzni prvi dio utakmice, a drugi do malo bolji. Nadalje, u subotu će nam se vratiti vratar Duje Jelovina, kao i Luka Vukić bez kojih smo bili u Rijeci, dok sam centra na Kantridi dozirao jer je i on među povratnicima. Zato mislim da smo spremni odigrati konkurentnu utakmicu i malenu bi prednost dao nama jer smo domaćini, ali ne bi išao dalje od toga.

FOTO: T. Vlasic/Slobodna Dalmacija