hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 22. listopada 2021.

TRENERSKA PROGNOZA KOLA – Igor Hinić (Primorje EB)

Predstojeće subote, 23. ovog mjeseca odigrat će se svih pet utakmica 3. kola Prvenstva Hrvatske. Za razliku od prve dvije prvenstvene runde koje su zbog euro-kup obveza naših klubova (Mladost, Solaris i Jadran), morale biti ‘razvučene’ u nekoliko dana, u 3. kolu ćemo prvi put imati u jednoj večeri kompletiranu cijelu prvenstvenu rundu. To nam ujedno daje priliku i za malu novost koju kanimo provoditi ove sezone na web stranici Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Utakmicu Jadran – Mornar BS možete uživo pogledati ovdje.

Nakana nam je, uoči svakog kola, dati priliku trenerima naših prvoligaških momčadi da oni najave utakmice, vele pokoje slovo svojih zapažanja, prognoziraju ishode. Za početak, Igor Hinić, trener riječkog Primorja EB s kojim smo logično počeli upravo od njegove utakmice.

Primorje EB – KPK

– Mi smo za razliku od Korčulana mlada, puno mlađa momčad. Tu pogotovo kod KPK mislim na Leticu, Bana i Antonijevića koji gotovo da imaju više odigranih sezona nego moja momčad ukupno. To iskustvo im sigurno daje prednost uz kolegu Zorana Mustura koji je sad drugu sezonu ondje. Mi trebamo tražiti svoju šansu u ritmu i mladosti. Pretpostavljam da će se KPK oslanjati  na to iskustvo i da će spomenuta trojica igrača najviše ‘držati’ loptu, a tu su još i Knežević, mali Čumbelić. Vratar Skokandić im koliko čujem zadnje vrijeme brani jako dobro. Mi smo kompletni i s tim nemamo problema, a jasno da se nadam prvim bodovima, iako lako nikako neće biti.

Zadar 1952 – Jug Adriatic osiguranje

– Najlakše za najaviti. Tu mislim da sve najviše ovisi o razini, količini motiva koji će Jug imati za tu utakmicu. Jako su to velike razlike u momčadima, u kvaliteti, te je izvjestan ishod. Ne znam ni u kojoj mjeri to jugašima čak može biti i posljednja provjera pred Ligu prvaka. Želim reći, ne znam je li to njima dobro, dovoljno jako i za trening. Mislim, bez omalovažavanja Zadra jer u konačnici pa i Primorje ove sezone spada u taj donji dio ljestvice.

Jadran – Mornar BS

– Znam da je to gradski, splitski derbi za koji se često kaže da nema favorita odnosno da tu uvijek igrači oba sastava daju maksimum, jer se radi o prestižu u gradu itd. No, ne vjerujem da je moguće iznenađenje odnosno da Jadran neće pobijediti, pa i uvjerljivo. Ipak je Jadran neusporedivo kvalitetniji, iako je Mornar poletan, mlad sastav. Mi smo ih upoznali dobro u 1. kolu u Rijeci. Moguće je da pruže malo jači otpor, ali razlika u kvaliteti je prevelika na strani Jadrana.

Prijenos utakmice uživo možete pogledati ovdje.

Medveščak – Solaris

– Mi smo, Primorje u prošlom kolu igrali protiv Solarisa, tako da su mi Šibenčani u svježem sjećanju. Imaju igru, jako široku rotaciju sa svih 12 igrača. Izostavljam drugog vratara jer oni se rjeđe mijenjaju. Tu je u mnogim utakmicama, svim praktički, uvijek prednost. Treba još uzeti u obzir da su i oni odigrali već nekoliko europskih utakmica, dakle i uigraniji su. Sigurno im je to pomoglo puno u podizanju forme. To je bilo vidljivo jako u utakmici protiv nas prošlo kolo. Tako da bi tu prednost dao Solarisu.

POŠK – Mladost (zamjena domaćinstva, POŠK je domaćin u Zagrebu)

– Možda mi je zasad POŠK najveća nepoznanica, nisam ga imao priliku gledati, ali imaju Luku Vukića koji je prvi strijelac. Mladost ima čujem problema s ozljedom Marcelića, ne znam koliko je teška ozljeda centra Škiljića. Mladost je možda ‘tanka’ u rotaciji, ali to je vidljivo u utakmicama protiv momčadi poput Jadrana ili Juga. U drugim utakmicama to ne bi smjelo u tolikoj mjeri sputavati. Odlično im poznajem Vrbnjaka i Rakovca koji su ljetos iz Primorja otišli u Mladost, a to su dvojica igrača koji mogu napraviti razliku u ovakvim susretima. Mislim da to Mladost pobjeđuje, veliku prednost bi dao Zagrepčanima.

Foto Arhiva NL