Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 2. travnja 2024.

Treći poraz Jadrana u Ligi prvaka

U trećem susretu četvrtfinalne skupine A Lige prvaka, nažalost i treći poraz našeg Jadrana. U Splitu je bolji bio Marseille, 14:12 za Francuze.
Jadran je sada na začelju skupine, kao jedina momčad koja ima nulu u rubrici bodova.

Utakmica je načelno presuđena u drugoj polovici. Naime, u prve dvije četvrtine momčadi su se izmjenjivale u minimalnom vodstvu, nije bolo većih odskakanja, kako rezultatskih, tako ni igračkih. U drugoj polovici treće četvrtine Marseille je s dva pogotka Prlainovića i Crousillata poveo prvi put s dva gola prednosti (6:8). Bili su to kritični trenuci za Jadran jer su Splićani u napadu prvo propustili jednog igrača više, zatim je gostujući vratar Lazović obranio sjajan šut Fatovića, a onda je sijevnula konta Marseillea u kojoj su svi već vidjeli gol, da bi odjednom izronila ruka Konstantina Harkova. Ipak, nakon treće dionice, gost je još uvijek vodio s dva gola razlike (7:9).
Domaćinu dodatan impuls daje početak zadnje četvrtine, za prvo smanjenje zaostatka, a pozoom i izjednačenje. Prvo je protunapad bio ‘povukao’ Harkov koji asistira Biljaki, a ovaj je matirao vratara Lazovića – gol za 8:9, da bi Zvonimir Burić lijepom ‘žabicom’ izjednačio (9:9). No, tada na scenu na drugoj strani stupa mađarski reprezentativac, Daniel Angyal. Njegova dva uzastopna gola (iz pozicijskog napada, te s igračem više) za vodstvo Marseillea 11:9. Od tog trenutka francuski prvak više nije ispuštao vodstvo, ne dopuštajući dale ni izjednačenje.

Napadački je sjajnu cijelu utakmicu, a posebno zadnju četvrtinu odigrao za goste, Andrija Prlainović svojim razornim udarcima s vanjske pozicije. Dva gola je postigao u zadnjih 1.15 minuta. U biti, upravo u tom razdoblju vidjeli smo čak 5 golova. Pravi festival šuteva s udaljenosti, ali u konačnici su Poljud raspoloženiji napustili gostujući igrači.


Jure Marelja (Jadran):

– Imali smo manjak energije, to je bilo vidljivo pri kraju utakmice. Nešto što je bilo za očekivati, a posljedica je previše utakmica u zadnjih 7-8 dana, no opet ne mogu biti zadovoljan nakon poraza. Mislim da je to presudilo, taj manjak rotacije, ali idemo dalje, čekaju nas obveze u Premier ligi. Čestitam Marseilleu na zasluženoj pobjedi.

Miloš Šćepanović (Marseille):
– Ova je pobjeda za nas jako važna jer nas ‘drži u igri’ za Final Four, u borbi za prva dva mjesta u skupini. Znam da Jadran ima puno problema, da nisu kompletni, iako nismo ni mi bili u idealnom sastavu. Zbog trbušne viroze noć prije utakmice otpao nam je Ante Vukičević, a zbog čega smo uostalom imali i igrača manje u rotaciji. Nije nevažno u utakmici s puno isključenja. Sve u svemu, dobra predstava i jasno da smo mi zadovoljni s pobjedom koja nam daje šanse za vjerovati u uspjeh.