hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Olimpijske igre, Vijesti / 29. srpnja 2021.

TOKIO 2020. – Talijani se spašavali protiv Amerikanaca

Utakmica Hrvatska – Crna Gora bila je u središtu naše pozornosti, ali u četvrtak su u Tokiju odigrane još dvije zanimljive, vrlo uzbudljive i iznenađujuće neizvjesne. Iznenađujuće budući da se uoči susreta takvo što ne bi reklo.

Obje su iz skupine A. Prvo se Italija ‘provukla’ kroz ušicu igle protiv Amerikanaca. Momčad izbornika Dejana Udovičića je povela čak 4:0, ali dobro… Bio je to tek početak, pa možda od toga ne bi trebalo raditi dramu. Međutim, pet i pol minuta prije kraja, SAD su vodile s dva gola razlike (11:9), a to je već bulo ozbiljno. Talijani su se ipak uspjeli spasiti s tri vezana gola, bez više i jednog primljenog u svoju mrežu.

Dinamična je završnica viđena i u utakmici Grčke i Japana. Tko bi u to vjerovao kada su Grci u pitanju koji su prethodno svladali prvaka Europe (Mađarska) i remizirali s prvakom svijeta (Italija). Ili je na djelu bilo karakteristično ‘južnjačko opuštanje’. Bilo kako bilo, Grci su uspjeli pobijediti tek 32 sekunde do kraja golom Argyropoulosa koji je ovog ljeta došao u dubrovački Jug Adriatic osiguranje.

U ostalim susretima, Denes Varga je preskočio današnju rekreativnu utakmicu Mađara protiv Južnoafrikanaca. U našoj, B skupinu Australija nije bila ni sjena momčadi od prije dva dana protiv Hrvatske. Sada je Srbija već u poluvremenu vodila 10:1!?

Rezultati 3. kola – skupina A

Mađarska – Južna Afrika 23:1, SAD – Italija 11:12 i Grčka – Japan 10:9.

Poredak: Italija 5, Grčka 5, Mađarska 4, SAD 4, Japan 0, Južna Afrika 0.

Rezultati 3. kola – skupina B

Španjolska – Kazahstan 16:4, Hrvatska – Crna Gora 13:8 i Srbija – Australija 14:8

Poredak: Španjolska 6, Hrvatska 4, Srbija 4, Crna Gora 4, Australija 2, Kazahstan 0.