Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 4. lipnja 2024.

Sukno na Koljanina u polufinalu Lige prvaka

Od srijede do petka (5. – 7. lipnja) malteški grad Gzira domaćinom je ovosezonskog Final Foura Lige prvaka ili završnog turnira četiri najbolja kluba na našem kontinentu. Naših klubova nažalost nema na završnoj smotri najboljih, ali to ne znači da nema Hrvata odnosno naših igrača i trenera.
U tom kontekstu će nas najviše zanimati prvo polufinale koje je ujedno i hrvatsko trenersko nadmetanje. Sandro Sukno (Pro Recco) i Hrvoje Koljanin (Olympiacos). Jasno, ne zaboravimo niti na hrvatski tercet u grčkom klubu; Bijač – Bušlje – Lončar.

Na papiru je favorit cijelog turnira Pro Recco koji ‘lovi’ četvrti uzastopni naslov.
– Ne bježimo od uloge favorita, ali zaista mislim da će odlučivati sitnice, te da će svaku utakmicu na turniru, pa tako i naše polufinale odlučiti onaj tko će manje griješiti. Na Maltu su došle zasluženo 4 najbolje momčadi na kontinentu, a sad je sve pitanje psihološke pripreme – tako govori Sandro Sukno, trener branitelja naslova prvaka Europe.

Hrvatski reprezentativni centar Luka Lončar iz Olympiacosa će.
– Svi spominju Recco, ali za mene nema favorita. Pogotovo u ovakvim utakmicama. Pola-pola je, neutralni bazen, kraj sezone je, svi smo podjednako spremni, tako da će tu odlučivati prije svega mirnoća i onaj koji će biti kompaktniji i koncentriraniji. Nadam se da ćemo u tom pogledu mi biti jači od njih.

Raspored polufinala – srijeda, 5. lipnja:

(19.00) Pro ReccoOlympacos Sport Klub 2 i LEN TV
(21.00)Ferencvaros Novi BeogradSport Klub 2 i LEN TV

Utakmice možete pratiti i preko LEN TV klikom ovdje.

Foto:Len.eu