Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Iz inozemstva / 2. July 2021.

Splićanin igra za Australiju na OI u Tokiju!

Hrvatski trener na klupi australske reprezentacije, Elvis Fatović odabrao je momčad koju će posljednji puta voditi baš u Tokiju na Olimpijskim igrama. Podsjetimo, nakon Igara u Japanu, Fatović seli u Europu gdje preuzima momčad španjolskog prvaka, Barcelonetu. Fatović u Australiju vodi sljedećih 13:

– vratari: Joel Denerley i Anthony Hrysanthos; te Richie Campbell, Lachlan Edwards, Blake Edwards, Andrew Ford, George Ford, Rhys Howden, Nathan Power, Timothy Putt, Aidan Roach, Goran Tomašević i Aaron Younger.

Iako je u australskoj reprezentaciji podosta debitanata kada su Igre u pitanju, svi su igrači vaterpolskoj javnosti jako dobro znani. Osim jednog zanimljivog imena – Goran Tomašević. Riječ je o Hrvatu, rođenom u Splitu 1990. Studirao je u SAD, u Kaliforniji gdje je za Sveučilište Pacific Tigers iz Sacramenta bio postigao 202 gola, te je četvrti strijelac svih vremena tog sveučilišta, a u tri je navrata izabran u američku sveučilišnu All Star momčad. Godine 2013. je otišao u Australiju gdje nastupa za Sydney University Lions s kojima je 2018. osvojio naslov prvaka Australije, a on sam je izabran za najboljeg igrača Australske lige. Za reprezentaciju Australije je debitirao upravo ove godine kada ga je pod zastavu te države pozvao naš Elvis Fatović.

– Bilo je teško nakon 18 mjeseci napornog rada odabrati momčad. Čestitam 13-ici odabranih, kao i onima koji se nisu našli na ovom popisu, ali su značajno doprinijeli momčadi da se plasiramo na Olimpijske igre. Snaga ove momčadi u silnom vremenu koje smo proveli zajedno. Silno su se međusobno zbližili što je presudno u momčadskom ili kolektivnom sportu. Jedva čekamo prve pripremne utakmice protiv SAD, prije dolaska u Tokio. U zadnjem olimpijskom ciklusu smo ostvarili velike rezultate u Svjetskoj ligi, FINA kupu i jedva čekamo prve nastupe – rekao je za mrežnu stranicu Australskog vaterpolskog saveza, njihov izbornik Elvis Fatović.