Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga, Seniori / 25. studenoga 2023.

Splićani završili kao prvi u poretku 1.-3. mjesta

Jednom se i to trebalo dogoditi. Jadran iz Herceg Novog je u četvrtom ovosezonskom susretu, četvrtom u posljednjih 6 tjedana, pobijedio imenjaka iz Splita.

U utakmici posljednjeg kola Premier lige, skupine Zapad, poretka od 1. do 3. mjesta, u Trebinju je momčad prvaka Crne Gore svladala Splićane, ali tek boljim izvođenjem peteraca.

Utakmica je bila poprilično nalik prijašnjim dvobojima ovih dviju momčadi. Sada su Novljani bili ti koji su diktirali igru odnosno kretanje rezultata. Naime, Jadran (HN) je cijelim tijekom susreta vodio, ne dopustivši gostima da i jednom povedu. Naš je Jadran uspio tek u tri navrata izjednačiti (3:3, 4:4 i 10:10).

Nakon što je naš prvak drugi put izjednačio (4:4, sredinom druge četvrtine), uslijedile su neke pogreške u sastavu iz Splita, kako u napadu, tako i u obrani, a to je odmah iskoristio suparnik, te se prvi put rezultatski osjetnije odvojio (7:4), minutu i pol prije poluvremena. Na polovici utakmice je bilo +2 za Jadran (HN) odnosno 8:6.

Sredinom treće četvrtine, prvak Crne Gore je poveo i još jednom s tri pogotka prednosti – 10:7, ali punu neizvjesnost utakmici je tada vratio Loren Fatović. Naime, u trećoj četvrtini je splitski Jadran postigao 4 pogotka, a sva četiri je dao naš reprezentativac, igrač lijeve strane, Loren Fatović! Maestralna izvedba, on je sam praktički izjednačio na 10:10.

U zadnjih osam minuta, puno obvezne, strogo disciplinirane igre, čvrstih obrana s obiju strana, pa od tuda ne čudi najmanji broj golova baš u ovoj dionici. Ponovo je Jadran (HN) poveo (Holod za 11:10). Minutu i pol prije kraja, izjednačio je iz protunapada i opet – Loren Fatović. Njegov šesti gol na utakmici! U preostalih 96 sekundi više pogodaka nije bilo, pa su o pobjedi odlučivali peterci.

Tu se boljim pokazao crnogorski Jadran i njihov vratar Đurović koji je ukrotio udarce Fatovića i Harkova.

Jadran iz Herceg Novom je ovom pobjedom došao do prva i jedina 2 boda koja prenosi u drugi dio natjecanja Premier lige, dok naši klubovi, Jadran iz Splita i Jug Adriatic osiguranje ulaze u drugi dio s 8 bodova. U samom poretku od 1. do 3. mjesta, Jadran je zauzeo prvo, a Jug Adriatic osiguranje drugo mjesto. Bitno za Splićane jer su ovime osigurali jedan od turnira u drugom dijelu natjecanja, u svojem bazenu.

Podsjetimo, u drugom dijelu nadmetanja u Premier ligi, natjecanju za prvaka, ovim trima momčadima će se pridružiti najbolje dvije srpske momčadi, iz skupine B ili Istok.