hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 11. listopada 2021.

Španjolci snimaju film o vaterpolu i Matutinoviću

Vaterpolo dobiva novi, nadamo se lijep i zanimljiv film. Ono još zanimljivije, s hrvatskim glumcem koji glumi jednog poznatog hrvatskog trenera.

Kako donose “Sportske novosti” u broju od nedjelje (10. X.), u Španjolskoj 18. listopada počinje snimanje filma “42 sekunde”, a koji govori o španjolskoj vaterpolskoj reprezentaciji koja je na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. osvojila srebrnu medalju. To je ujedno bila prva olimpijska medalja španjolskog vaterpola uopće.

Tadašnjeg izbornika Furije, našeg Dragana Matutinovića će na filmu ovjekovječiti poznati hrvatski glumac Tarik Filipović. Riječ je o dugometražnom, cjelovečernjem filmu, s poznatom ekipom domaćih, španjolskih glumaca, i u velikoj produkcijskoj kući. Snimat će se u Barceloni i Andori, budući da se ondje 1992. za Igre u Barceloni pripremala tadašnja španjolska vaterpolska vrsta s grandioznim Manelom Estiarteom, nažalost pokojnim Jesusom Rollanom, pa Sergi Pedrerolom, Danielom Ballartom…

Na Igrama u Barceloni 1992., hrvatske vrste još nije bilo jer su kvalifikacije završene prije stjecanja našeg međunarodnog priznanja državnosti, ali finale tih OI su ipak prožete i hrvatskom notom. U finalu su igrale Italija i Španjolska, a na klupama su bila dvojica hrvatskih trenera, Ratko Rudić i Dragan Matutinović.