Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U18 reprezentacija / 4. August 2022.

SP ŽENE (do 18) – Poraz od Australije, sutra s Uzbekistankama

Hrvatska ženska reprezentacija nije uspjela svladali Australiju u osmini finala Svjetskog prvenstva do 18 godina u Beogradu. Australke su bile bolje, svladale su naše djevojke s pogotkom prednosti (13:12), te će Hrvatska nadmetanje nastaviti u borbi za poredak od 9. do 12. mjesta. Već sutra, odnosno u petak u podne protiv Uzbekistana.Ponovio se na određeni način scenarij iz 2. kola nadmetanja u skupini protiv Novog Zelanda odnosno baš ono što je upozoravala izbornica Mia Šimunić, što se ne smije činiti. Presudan je bio početak utakmice, vrlo loše otvaranje. U prvoj četvrtini primljeno je izrazito puno golova, a zaostatak je bio čak 5 golova – 8:3. Previše, neovisno tomu što su sljedeće tri četvrtine naše djevojke dobile. Međutim, ni približno toliko uvjerljivo koliko su zaostajale nakon prvih 8 minuta.

Realizacija igračice više je čak bila vrlo dobra (5-10), a odlična je bila obrana s igračicom manje. Australke su naime imale brojčanu prednost u bazenu čak 8 puta, a uspjele su to kapitalizirati samo jednom. Ponovo je u našim redovima bila vrlo raspoložena Jelena Butić (4 gola), a čak je i pogodak više postigla Iva Rožić (5 golova). Pa ipak, kao što smo naveli, vrlo loš početak u biti je odredio kraj.Baš kao i protiv Novog Zelanda, naše igračice bile primorane cijelo vrijeme ‘hvatati’ zaostatak, te su ga i opet uspjele pred kraj i dohvatiti. Nakon vodstva Australije 12:8 pred kraj treće dionice, golom Jelene Butić dvije minute prije kraja, Hrvatska je poravnala na 12:12! No, u zadnjem napadu Australki, 26 sekundi prije kraja Alexandra Nassar je pogodila za vodstvo i pobjedu – 13:12.

Našim djevojkama u petak, 5. kolovoza predstoji utakmica u borbi za poredak od 9. do 12. mjesta. Suparnice su reprezentativke Uzbekistana, a utakmica će početi točno u podne.

Foto: Slobodan Sandić