Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U18 reprezentacija / 4. August 2022.

SP ŽENE (do 18) – Danas u osmini finala s Australijom (19.00) (prijenos uživo)

Hrvatske vaterpolistice su već sada ostvarile najbolji plasman na svjetskim prvenstvima do 18 godina. Prije četiri godine, i tada baš u Beogradu, bile su posljednje ili 16-te. Sada su sigurno bolje jer naše su se djevojke probile do osmine finala.

Nadam se da tu nećemo stati

– iz Beograda će naša izbornica Mia Šimunić, nakon pobjede nad Srpkinjama, ali i usred torte. Ne torte za pobjedu, već za u srijedu 18. rođendan Nine Eterović.

Da se razumijemo, to je i jedino malo i tiho, kratko slavlje. Nije bilo nakon utakmice nikakve euforije, tišina u autobusu. Cure su fokusirane na sljedeću utakmicu

– veli šefica stručnog stožera hrvatske reprezentacije.

Nema puno vremena, pa ni mjesta slavlju u taboru naših djevojaka na Svjetskom prvenstvu (do 18) u Beogradu. Pobjeda u srijedu navečer nad Srbijom (18:7), uvjerljiva je, velika, ima i primjese povijesti. Ostvarena je na kolosalan način, s punom kontrolom od prve do zadnje sekunde, sa 7 golova Jelene Butić koja je proglašena igračicom utakmice i vratarkom Laticom Medvešek koja je po službenoj statistici SP-a imala 14 obrana, ali prema bilješkama s naše klupe puno više, čak 20.

No, nadmetanje ide dalje. Već večeras novi ispit i puno jače suparnice. Osmina finala od 19.00 sati Australija.

One su imale zanimljivu utakmicu u skupini s Kanadom. Vrlo izjednačeno, gol na gol. Kanada je povela gol razlike samo 12 sekundi prije kraja, da bi Australija izjednačila 2 sekunde prije sirene. Upravo zahvaljujući tom golu, odnosno remiju, a zbog u konačnici bolje gol-razlike od Kanade na kraju natjecanja, Australija je osvojila u svojoj C skupini drugo mjesto

– napominje izbornica Šimunić.

Mislim da je Australija ekipa slična Novom Zelandu, nama. Tu smo negdje, isti rang. Pobijedit će ona ekipa koja će biti koncentriranija i napraviti više onoga što se dogovori. Nas sigurno danas čeka teža utakmica nego protiv Srbije. Nešto nalik onoj protiv Novog Zelanda.

Podsjetimo, u skupini su Novozelanđanke pobijedile Hrvatsku minimalno 13:12 u posljednjim sekundama.

Da, ali mi nikako ne smijemo otvoriti utakmicu s Australijom kao što je to bilo s Novozelanđankama koje su nam pobjegle odmah u startu 3-4 gola razlike i onda smo ih cijelu utakmicu morali stizati i stigli u zadnjoj minuti, ali… Moramo biti svoje, igrati svoju igru. Idemo mi to napasti! Samo, morat će biti jako puno discipline u igri i mira u glavi, te dakako pameti.

Uoči odlaska na ovo Svjetsko prvenstvo, naše su djevojke poručile kako idu na to natjecanje malo pomaknuti ‘granice’. Ulaskom u osminu finala su to učinile, ali tko kaže da je to sve…

FOTO : Slobodan Sandic