Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Svjetsko prvenstvo, U20 reprezentacija / 5. September 2021.

SP PRAG (do 20) – Završetak vaterpolskog odrastanja

Hrvatska nacionalna momčad do 20 godina danas od 15.00 sati igra protiv Španjolske utakmicu za 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Pragu. Sigurno za obje reprezentacija jedna razina ispod one minimalne koju su priželjkivali u Češkoj, borbe za medalju, ali utakmica koja je za oba sastava, pa tako onda i za naše mladiće od osobitog značenja.

S ovom utakmicom naime ovom našem naraštaju završava svojevrsno vaterpolsko odrastanje. Oni svojom dobi već doduše i jesu seniori, u svojim su klubovima dakako u seniorskim nadmetanjima, ali s današnjom utakmicom za njih se završavaju nadmetanja u mlađim dobnim uzrastima. Od danas oni postaju u svoj punini seniorski igrači odnosno potencijalni kandidati, u ovisnosti dakako samo o njima samima, njihovom trudu, radu, talentu, za širi popis one najjače hrvatske momčadi – Barakuda.

U biografijama ovih igrača, na njihovu žalost, Svjetsko prvenstvo do 20 godina u Pragu 2021. neće imati spomena, ali za njih osobno, ovo ipak ne bi trebala biti baš ‘obična’ ili tek ‘jedna od’ utakmica. Ne u kontekstu na koncu ostvarenog konačnog plasmana (5. ili 6. mjesta), već upravo u svemu onom što smo malo ranije naveli. Ovo je posljednja utakmice jedne dosadašnje njihove epohe. U tom im slučaju stoga poželimo uživanje u tih 32 minute za oproštaj i neka ga ‘zaslade’ pobjedom za kraj odrastanja.

Raspored utakmica zadnjeg dana SP – nedjelja, 5. rujna

(13.30) Grčka – SAD, za 7. mjesto

(15.00) Hrvatska – Španjolska, za 5. mjesto

(16.30) Mađarska – Crna Gora, za 3. mjesto

(18.00) Srbija – Italija, finale