Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Svjetsko prvenstvo, U20 reprezentacija / 5. September 2021.

SP PRAG (do 20) – Srbija pobijedila Italiju u finalu

U glavnom češkom gradu Pragu, okončano je Svjetsko prvenstvo do 20 godina, na koncu kojeg je Srbija pobijedila Italiju 10:8 (3:3, 1:1, 3:2, 3:2). U utakmici za brončanu medalju, Crna Gora je bila bolja od Mađarske 12:11 i to tek nakon izvođenja peteraca (2:1, 2:2, 1:3, 3:2 – 4:3).

Obje su utakmice bile solidne kvalitete, s tim da je ona za broncu imala razinu više u dramatičnosti. Dvije minute prije kraja utakmice odnosno četvrte četvrtine, Crna Gora je vodila protiv Mađarske (8:6). Međutim, Mađarska je uspjela smanjiti zaostatak, a onda i izjednačiti samo dvije sekunde prije kraja i to golom vratara Gyapasa koji je u zadnjem napadu logično krenuo pred suparnička vrata. Crnogorci su tako drugi dan uzastopno ušli u rulet peteraca. Dan ranije su izgubili polufinale od Italije, ali ovog su puta pokazali više živaca, vratar Alen Isljamović je u obranio šut drugom i trećem mađarskom izvođaču, i to je bilo dostatno za medalju.

Finale je bilo vrlo izjednačeno. Talijani su u prvoj četvrtini triput minimalno vodili, Srbi su uvijek izjednačili. Od druge četvrtine obratna situacija, sada je Srbija ta koja diktira rezultat, a Talijani sustižu. S jednim golom prednosti je Srbija ušla i u zadnju četvrtinu (7:6), da bi do sredine zadnje dionice ta prednost ‘narasla’ na tri pogotka prednosti (9:6). Nešto više od tri minute prije kraja, najbolji talijanski igrač Ferrero je smanjio na 9:7. No, kada je u posljednjoj minuti, 27 sekundi prije kraja, Branković pogodio za 10:7, odagnan je i zadnji tračak nade Talijana.

Podsjetimo, ranije je Hrvatska za 5. mjesto pobijedila Španjolsku 12:8, dok su SAD svladale Grčku 12:11.

Pozicija Klub