hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Svjetsko prvenstvo / 22. lipnja 2022.

SP DEBRECEN 2022. – Priprema za Njemačku i pogled prema Japanu

Dan nakon remija s Grcima u otvaranju Svjetskog prvenstva u Mađarskoj, odnosno u našem slučaju u Debrecenu, protekao je u laganoj masaži, isplivavanju, analizi odigranog u 1. kolu, ali i pripremi za sutrašnju utakmicu 2. kola protiv Njemačke (18.00 – HTV 2). Ono najbitnije, svi su dečki zdravi i spremni, a što se raspoloženja ili atmosfere tiče, ono nikada i nije bilo upitno.

Ono što najveći dio javnosti sada svakako ponajviše zanima, nakon 8:8 s Grčkom, jest koje su opcije za osvajanje 1. mjesta odnosno kako će se raditi konačan poredak? Prvo što je nužno, a to se podrazumijeva su dakako naše pobjede nad Njemačkom i Japanom. Ostvarimo li to, baš kao i Grci, tada bi Hrvatska i Grčka imali jednak broj bodova – 5. Budući da su izjednačene i u međusobnom susretu (8:8), sljedeći kriterij je rezultat ili odnos u utakmici s prvom sljedećom momčadi iz skupine koja ostvaruje prolazak dalje iz skupine. To će vrlo vjerojatno biti Japan, a to onda znači da je bitna gol-razlika protiv japanske reprezentacije.

Ono što donekle ide na ruku našim vaterpolistima je da će se Grčka i Japan susreti u 2. kolu (četvrtak, 23. lipnja, 19.30 sati), što znači da će naši momci već tada znati što im je točno činiti odnosno s koliko pogodaka razlike moraju pobijediti Japan da bi osvojili prvo mjesto u skupini.

Ukoliko bi pak obje momčadi, Hrvatska i Grčka pobijedili Japan s istom gol-razlikom, tada je sljedeći kriterij broj postignutih golova u toj utakmici.

No, da ne preskačemo ipak stepenice. Ovo je natjecanje, kao i svako drugo, u kojem zaista ne valja žuriti, već ići utakmicu po utakmicu. Zato je fokus sada na Njemačkoj, a golovi Japancima… doći će na “tapetu” kada za to bude vrijeme.