Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Svjetsko prvenstvo / 1. July 2022.

SP BUDIMPEŠTA 2022. Polufinale Hrvatska – Španjolska (19.30 – HTV 2)

Odbrojavamo sate. Sate do polufinala 19. Svjetskog prvenstva. Od 19 izdanja, Hrvatska je na čak 9 bila u polufinalu, što je uzgred budi rečeno i novi svjetski rekord, ako ga smijemo tako zvati! Zgodan podatak, na čast i slavu hrvatskog sporta, posebno vaterpola.

Prema informacijama iz Domovine, u Budimpeštu se danas spremaju hrvatski navijači. Ima ne samo Hrvata koji žive i rade u glavnom mađarskom gradu, već dolaze i iz Zagreba, pa 30-ak iz Osijeka, zatim Slavonskog Broda, Splita, Rijeke… Barakude su opet ‘razbudile’ Hrvatsku.

Što se reprezentativaca tiče, oni su u završnim pripremama za današnje polufinale. Prijepodnevni trening, uvježbavanje posljednjih detalja, makar je momčad već u načelu i utrenirana i upoznata s načinom sučeljavanja Furiji.

Prije nego li skoče u bazen, ovo su posljednje izjave pred utakmicu nekih od naših igrača.

Luka Bukić igrat će večeras svoje treće polufinale svjetskog prvenstva, nakon Barcelone 2013. i Kazanja 2015.

– Protiv nije nimalo jednostavno igrati jer igraju kolektivno, teško se probijaju zone, a mi moramo odigrati ne samo dobro u obrani, nego još bolje no dosad u napadu. Da, složio bi se da kada bi ponovili igru sa Srbima, to bi bilo i više od pola puta do pobjede. Ovo su zahtjevne utakmice, posebno za mlađe igrače koji još to nisu odigrali. Ovaj turnir im je veliko iskustvo, nije usporedivo s klubom s obzirom na uloge, pritiske, očekivanja Ovo je prilika i za puno naučiti i biti bolji igrač nakon ovakvog natjecanja.

Marko Žuvela je prvi put na Svjetskom prvenstvu, ali on je istaknuo za hrvatske medije kako je “…opušten i nimalo nervozan jer nervoza troši i fizičku snagu”. A o snazi Španjolaca večeras…

– Pripremamo se za njihov i presing i M-zonu. Pokušala nam je to i Gruzija, pa smo imali dobar odgovor. Ono što je najveća prednost naše momčadi je što svi imamo potencijal, svi možemo pucati prema golu i pogoditi. Kod nas su svi opasni i nikog od naših igrača mislim da suparnik ne može ‘pustiti’.

Utakmica Španjolska – Hrvatska (službeno su Španjolci ‘domaćini’), počinje večeras od 19.30 sati uz prijenos na HTV 2.