Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Svjetsko prvenstvo / 26. June 2022.

SP BUDIMPEŠTA 2022. – Manje od 24 sata do sraza s Gruzijom

Hrvatska vaterpolska reprezentacija od subote kasno navečer je u glavnom mađarskom gradu, a u nedjelju su već obavili prve treninge u Budimpešti. Gradu uz koji nas vežu predivne uspomene na jedno zlatno ljeto prije 5 godina, na Svjetsko prvenstvo 2017. kada se Hrvatska i drugi put uspela na krov vaterpolskog svijeta. No, te povijesne trenutke prepustimo rubrici najljepših uspomena uz nadu da ćemo istu tu rubriku dodatno pojačati, osvježiti, podebljati ovih kasno lipanjskih, pa onda i prvih srpanjskih dana u Budimpešti.

Ono najbitnije za dan uoči osmine finala i utakmice s Gruzijcima, raspoloženje i zdravstveno stanje u našim redovima su – odlični. Manje od 24 sata koliko je preostalo do utakmice s debitantima na ovom natjecanju, momčadi Gruzije, ovakva su razmišljanja iz hrvatskog tabora.

Ivica Tucak, izbornik Hrvatske:

– Čeka nas sada težak ili teži put, to je jasno, ali tko zna zašto je dobar baš ovakav put. Protiv Japana je u početku bilo lošije, ali je isto tako to bila sasvim atipična utakmica. Sad smo u osmini finala i sada zaista počinje jedan novi turnir. Put koji je sada pred nama jest teži jer imamo jednu utakmicu više, osminu finala. Mi nismo došli ovamo da bi bili prolaznici. Čeka nas teško iskušenje u osmini finala, protiv Gruzije koja je sve samo ne neiskusna momčad. Gledao sam njihove utakmice koje su igrali u Budimpešti. Imaju nekoliko vrlo, vrlo dobrih, iskusnih igrača, ali ja vjerujem da smo kvalitetniji.

Ivan Krapić, kapetan Hrvatske:

– Gledali smo Gruziju na TV dok smo bili u Debrecenu. Dobro ćemo ih analizirati i shvatiti ih ozbiljno. Da je bilo tko došao do osmine finala, shvatili bi ga ozbiljno, a kamoli ne jednu momčad koja je dosta iskusna. Puno je tih internacionalaca, igrača koji znaju igrati vaterpolo, dapače.

Toni Popadić:

– Gruzija je poprilično zanimljiva momčad. Mislim da su naturalizirali još 2-3 igrača koji su inače u Dinamu iz Tbilisija. Namučili su Crnu Goru i to već govori ponešto. Sigurno neće biti lagana utakmica i morat ćemo se jako, jako dobro pripremiti. Ono što mi moramo bitno popraviti je ulazak u utakmicu i mislim da će onda sve biti kako treba.

Utakmica Hrvatska – Gruzija igra se sutra, u ponedjeljak, 27. lipnja s početkom u 15.30 sati i u uz prijenos na HTV 2.