Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 23. veljače 2024.

Solaris i Primorje EB potvrdili vrh

Pretposljednje, 7. kolo drugog dijela državnog prvenstva nije još kompletirano (u subotu još igraju Mornar – Medveščak), ali Riječani i Šibenčani su potvrdili prva dva mjesta u poretku od 3. do 10. mjesta. Još malo preciznije, potvrdili su (nakon ulaska u doigravanje Jadrana i Jug Adriatic osiguranja) ukupno 3. mjesto za Primorje EB odnosno 4. mjesto za Solaris.

Naime, čak i u slučaju da se nakon zadnjeg 8. kola ove dvije momčadi bodovno poravnaju, Riječani su u prednosti zbog dvije pobjede nad Solarisom u prvom dijelu Prvenstva Hrvatske.

Furiozni Solaris

Sunčani, momčad s ukupno najviše postignutih golova, još je jednom potvrdila napadačku ubojitost. Sada protiv najslabije momčadi, OVK Split. Čak 12:4 za Solaris glasio je rezultat nakon prve polovice susreta. U momčadi trenera Denisa Seferovića, svi su igrači izuzmemo li vratare barem jednom uputili šut prema suparničkom golu. Njih devetorica su bili i strijelci, a najviše puta Domagoj Bulat (4). ‘Ubitačna’ je bila šibenska realizacija igrača više; 12-13! S druge strane, OVK Split tek 1-6.

Razigrano Primorje EB

Nije daleko u ocjeni napadačke učinkovitosti niti riječko Primorje EB. Konačno, okončali su protiv KPK s 12 golova ‘viška’, dobili su uvjerljivo sve četiri četvrtine. U drugoj polovici utakmice je rezultat 9:2 za domaćina. Zadnjih malo više od 11 i pol minuta Primorje EB nije primilo niti jedan pogodak, odnosno samo su u tom razdoblju Riječani napravili mini-seriju 6:0.