hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 11. svibnja 2021.

Solaris i Jadran za treće mjesto

Na Crnici se srijedu navečer, s početkom u 20.00 sati završava sezona za Solaris i Jadran? Da ili ne? Pitanje je u biti za obojicu trenera.

– Pa… ja se nadam da da – predvidljivo će jasno trener jadranaša Mile Smodlaka. S druge strane, Jure Marelja, strateg Šibenčana će…

– Jasno da bi volio ipak još malo produžiti. Ne bi bilo značajno duže, nekoliko samo dana više, ali ipak volio bi produžiti. Jadran je dosta kvalitetnija momčad od nas, ali mislim da se s njima može igrati.

U prvoj utakmici, prošle subote u Splitu, Jadran je pobijedio glatko i uvjerljivo 11:5. To svakako nije rezultat koji bi mogao biti zadovoljavajući za Solaris i njihovog trenera, ali koliko je Jure Marelja zadovoljan igrom svoje momčadi? Ona je i odigrana u specifičnoj atmosferi prošlotjednih zbivanja i za šibenske vaterpoliste.

– Zadovoljan sam čak utakmicom, ali ne dijelom koji se tiče realizacije. Zato jer smo imali jedno 4-5 situacija u kojima su moji igrači ‘izašli’ sami ispred Jadranovog vratara, a nismo poentirali. Ne, daleko smo mi bili od pobjede u toj utakmici, to ne govorim, ali da je trebala biti rezultatski neizvjesnija, to da. Zato mislim da rezultat splitske utakmice u konačnici ne ocrtava pravo stanje i pokušat ćemo bolje odigrati u Šibeniku – napominje učitelj šibenski vaterpolista.

Jadran je pak na Poljudu ipak bi rekli rezultatski već poslao određenu poruku. Onu o znanju, kvaliteti, vještini.

– Svi smo kompletni, zdravi i motivirani, te željni da ovu sezonu u srijedu završimo u Šibeniku – veli Mile Smodlaka, trener jadranaša, te nastavlja.

– Realno, kvaliteta je na našoj strani i ukoliko mi odigramo dobro i kvalitetno, onda su stvarno šanse Solarisa male, gotovo pa nikakve. Dakle, u prvom redu misli da smo mi isključivi i jedini bitan faktor, da me ne bi tko krivo shvatio. Ako mi igramo dobro, ipak je to velika razlika u kvaliteti.

S ovom zadnjom Smodlakinom rečenicom teško je ne složiti se, a koliko je bio u pravu, doznat ćemo vrlo skoro.