Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija / 19. July 2022.

Slovenija – Hrvatska, 27. srpnja u Kranju

Iza Barakuda odnosno naše muške seniorske reprezentacije su prva dva dana temeljnih priprema koje provode u Sloveniji. Svi koji su predviđeni za dolazak u Kranj i ovaj dio priprema, nalaze se na okupu. Kako doznajemo iz tabora reprezentacije, raspoloženje je najkraće rečeno – radno.

Drugim riječima, dva dugotrajna treninga dnevno, pod što se dakako podrazumijeva i rad u teretani. Ovo je onaj za vjerujemo svakog sportaša najteži, najnaporniji, ponekad možda i najdosadniji, ali jednostavno neophodan dio priprema. Rad na stjecanju snage, tjelesne izdržljivosti, fizičke moći bez koje je neprovediv svaki daljnji dio onoga što je zacrtao izbornik i njegov stožer.

Naporno jest, ali sve što je zamišljeno dečki provode. Imamo jako dobre uvjete, mir u hotelu, a uostalom i klimatski su nam uvjeti ovdje jako povoljni. Nije toliko vruće kao u Hrvatskoj

– za prvo će brzinsko javljanje iz Kranja, izbornik Ivica Tucak.

Ujedno, s domaćinima iz Vaterpolske zveze Slovenije dogovorena je prijateljska pripremna utakmica Slovenija – Hrvatska, a koja će se odigrati u Kranju, 27. ovog mjeseca ili pretposljednjeg dana boravka Barakuda u Kranju. Podsjetimo, Slovenija se također priprema za nastup na Europskom prvenstvu u Splitu (27. kolovoza – 10. rujna).