Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađi kadeti, Prvenstvo Hrvatske / 10. srpnja 2023.

Sažetak prvog dana

Utakmicama dakako 1. kola, u ponedjeljak je na zagrebačkom bazenu Šalata počeo završni turnir Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete.
Skupina A krajnje neizvjesna, za razliku od skupine B u kojoj smo svjedočili uvjerljivim pobjedama. Tako su se, uvjetno rečeno skupine podijelile prvog dana.

U A skupini, u prvoj je utakmici cijelog turnira KPK pobijedio Mladost 10:8, ali s neizvjesnošću u posljednjoj minuti. Zagrepčani su poveli s dva razlike u prvoj četvrtini (3:1), pa ju održali do poluvremena (6:4), da bi Korčulani treću dionicu dobili (3:1), te smo tako sa 7:7 ušli u zadnjih 7 minuta. A u njima, opet 3:1, ali za prvoligaša s otoka. Korčulani su poveli 9:7, da bi u zadnjoj minuti mladostaši smanjili na 9:8, a onda je KPK posljednji svoj napad okrunio golom za pobjedu, 10:8.Još je malo napetije bilo u srazu Jadrana i Solarisa, iako se takvim nije činilo nakon tri četvrtine utakmice. Dotad su naime svaku dionicu mladi Splićani dobivali s gol do dva razlike, pa se vodstvo 8:4 nakon tri četvrtine činilo komotnim. Mladi Sunčani nisu tako mislili i zamalo su ‘opekli’ Splićane. Do pet minuta prije kraja već su smanjili na samo gol zaostatka, (9:8). Jadran je uzvratio golom za plus dva, (10:8), da bi Šibenčani smanjili opet na samo gol zaostatka, (10:9). No, kako je to bilo 20-ak sekundi prije kraja, jadranaši su znali sačuvati prednost i osvojiti prve bodove.

U B skupini, ‘druga pjesma’. Medveščak, branitelj naslova je bio vrlo uvjerljiv protiv Zadra 1952 pobijedivši s čak 14 golova razlike, (19:5). Ništa jako puno bolje se nije proveo ni VK Zagreb od kojeg je Cavtat bio bolji 12:3.