Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađi kadeti / 9. srpnja 2024.

Sažetak prva dva dana

Na zagrebačkom bazenu Šalata u ponedjeljak je počeo završni turnir Hrvatskog kupa za mlađe kadete. Od 11 momčadi koje su došle u metropolu, zanimljivo je da su čak četiri domaće odnosno zagrebačke.
Budući da je neparan broj klubova na turniru, logično jedna skupina na turniru ima 5 momčadi.

Skupina A – Mladost, Medveščak, Jadran, Primorje EB, Zadar 1952 i Zagreb
Skupina B – KPK, Cavtat, Solaris, ZPK i Galeb MR.

Sustav natjecanja je vrlo jednostavan. Nakon odigranih kola unutar skupine, dva prvoplasirana sastava iz svake skupine plasirat će se izravno u polufinale, te će parovi biti A1 – B2 odnosno B1 – A2.
Momčadi koje će u skupini zauzeti 3. i 4. mjesto, kasnijim će ‘križanjem’ u borbu za konačan poredak od 5. do 8. mjesta. Petoplasirani iz skupine A i B će se boriti za 9. mjesto, dok će posljednji iz skupine A bi automatski na 11. mjestu konačnog poretka.

Silovit start Mladosti
U A skupini, najsilovitije je krenuo sastav aktualnog prvaka države u ovom uzrastu, sastav Mladosti. Prvo dvije lagane pobjede (25:2 protiv Zagreba i 24:3 sučelice Zadra 1952). U 3. je kolu, u gradskom derbiju Mladost svladala Medveščak, inače četvrtoplasiranu momčad iz Prvenstva Hrvatske, u utakmici čvrstih obrana (5:3).
U ovoj se skupini za prva dva mjesta uz Mladost bore još Jadran i Medveščak. Srijeda i utakmice 4. i 5. kola Jadran – Medveščak i Mladost – Medveščak, dat će rasplet u ovoj skupini, barem što se tiče vrha.

Cavtat i ZPK s po 6 bodova
U skupini B vrh drže ZPK i Cavtat s po 6 bodova, ali zagrebački sastav ima ovakav bodovni učinak iz tri utakmice, za razliku od Cavtata koji ima 6 bodova iz dvije utakmice. Štoviše, Cavtat je i u prednosti u odnosu na ZPK jer ih je u 1. kolu pobijedio (14:10). U tom je susretu briljirao Luka Botić sa 7 golova za pobjednika.


Opet, ZPK je iznenadio u 3. kolu (utorak navečer) pobijedivši Korčulane, aktualnog doprvaka u ovom uzrastu i to solidno uvjerljivo (10:5). Korčulani u drugoj i trećoj četvrtini nisu postigli niti jedan gol, a primili ih čak 7 i to je odredilo pobjednika.
U biti, zasad se čini kako je B skupina naglašeno izjednačena, te je vrlo nezahvalno imalo prognozirati tko je tu u prednosti ili bliže ulasku u polufinale, dakle osvajanje prva dva mjesta.