Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađi kadeti, Prvenstvo Hrvatske / 11. srpnja 2023.

Sažetak drugog dana

Okončana su natjecanja po skupinama na završnom turniru Prvenstva Hrvatske, za uzrast mlađi kadeti, a koji se od ponedjeljka igra u Zagrebu, na Šalati. Nakon ovog dijela natjecanja, dobili smo prva dva polufinalista. To su Jadran i Medveščak, odnosno klubovi koji su osvojili prva mjesta u svojim skupinama.

U skupini A, jadranaši su čak i unatoč poraza u 3. kolu od Mladosti (5:9), osvojili prvo mjesto jer su bolji u međusobnom omjeru sa Solarisom kojeg su pobijedili još u prvom kolu. Šibenčani su ovog utorka kada su igrana dva kola, svladali oba svoja suparnika. Tijesno, ali zasluženo – 8:7 protiv Mladosti i 11:10 kontra KPK.

U B skupini je zadnja utakmica odlučivala o pobjedniku budući da su se sastali Cavtat i Medveščak. Oba kluba su dotad imali 2-0 omjer pobjeda, a u 3. kolu, svojevrsnom ‘malom finalu’ te skupine, Medvedi su bili uvjerljivo bolji od gostiju s juga naše domovine, 14:7.

U lažnom četvrtfinalu koje je na rasporedu u prijepodnevnim satima srijede sastat će se Solaris – Zagreb, te Cavtat – KPK.