hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 3. lipnja 2021.

Sažetak četvrtfinala Lige prvaka

Ako ćemo iskreno, s prvim se danom završnog turnira Lige prvaka u Beogradu, za sezonu 2020./21. nismo baš ‘usrećili’. Ne samo s hrvatskog gledišta, budući da naš predstavnik nije prošao u polufinale, već niti stoga što su tri od četiri utakmice bile lišene baš svake neizvjesnosti. Doduše, nije baš potpuno nepredviđeno jer je dosta toga i upućivalo na ovakav ishod. Stoga je u biti najzanimljivija i najkvalitetnija utakmica večeri bila upravo ona između Jug Adriatic osiguranja i Brescie. Sve ostalo ćemo jako brzo zaboraviti. Rezultati tome najbolje govore u prilog.

Pro Recco – Waspo 98 Hannover 16:9 (Muslim 1 za poražene)

Ferencvaros – Marseille 14:6 (Vukičević 2 za francuskog prvaka)

Jug Adriatic osiguranje – Brescia 10:12

Barceloneta – Olympiacos 22:9

– Pro Recco je početkom druge četvrtine vodio 6:2, u poluvremenu 9:5, a u zadnjoj su četvrtini Đenovljani ‘stisnuli gas do daske’, te su primjerice samo zadnjih 8 minuta dobili čak 6:2.

– Još je veća razlika bila u utakmici u kojoj je momčad trenera Zsolta Varge ‘pomela’ prvaka Francuske. Nakon dvije četvrtine već 7:1. Gotova priča.

– Sve ovo je pak ništa prema Barcelonetinom ‘uništavanju’ Olympiacosa. Čak 13 pogodaka razlike, s tim da je nakon prve četvrtine bilo 6:0, a nakon druge 13:2. Nakon toga teško da ova utakmica zaslužuje i slovo daljnjeg opisa stanja u bazenu. Za grčkog smo prvaka napisali da će biti sjajni sljedeće sezone (dolaze Bijač, Bušlje, Filipović, Fountoulis, Đ. Radović, Kolomvos), ali da će biti ovako liši i ‘ispuhani’ sada…

Nadamo se da će petak u beogradskom bazenu napokon ponuditi puno bolje utakmice. U biti, u to smo sada sigurni, jer polufinalisti ili četiri najbolja sastava u Europi doista to jamče. Sada je sve baš potpuno otvoreno.

Raspored i satnica polufinalnog dana – petak, 4. lipnja

(13.00) Waspo 98 Hannover – Olympiacos, od 5. do 8. mjesta

(15.30) Marseille – Jug Adriatic osiguranje, od 5. do 8. mjesta

(18.00) Pro Recco – Barceloneta, polufinale

(20.30) Ferencvaros – Brescia, polufinale

Sve utakmice možete pratiti u programu SportKlub 3 TV