Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 4. studenoga 2023.

Sažetak 8. kola A1 Regionalna liga

Korčulani do pobjede u zadnjim sekundama

Neizvjesno je i napeto bilo u domu našeg jedinog otočkog prvoligaša. U bazenu Gojko Arneri u Korčuli, domaći je KPK slavio u dramatičnoj završnici 8. kola A1 lige, skupina Zapad, protiv Medveščaka. Odlučujući odnosno pobjedonosni pogodak postignut je u zadnjoj minuti, odnosno strijelac za 10:9 i pobjedu domaćina bio je 39 sekundi do kraja, Luka Vukić.

Utakmica je opravdala očekivanja derbija kola, susreta do ovog kola drugo i trećeplasiranog sastava. Gosti iz Zagreba bili su i više no odlučni uzvratiti Korčulanima za poraz u 1. kolu u Zagrebu. Malo im je i nedostajalo. Već sredinom prve četvrtine bilo je 3:1 za Zagrepčane, što je očito samo nagnalo KPK na dodatnu mobilizaciju. To je i urodilo plodom jer je do poluvremena slijedio veliki preokret, sve do 5:3 za domaćina.

Tada je došao red na Medvjede i njihova tri uzastopna pogotka i vodstvo 6:5 za Medveščak, a na kraju treće dionice još uvijek plus 1 (7:6 za goste).

Zadnjih 8 minuta apsolutna drama! Čas vode domaćini (8:7), pa onda gosti (8:9). Medveščak je imao minimalnu prednost do četiri minute prije kraja kada je KPK izjednačio (9:9). I kada se već sve više činilo da će pobjednika u Korčuli odlučiti raspucavanje peteraca, Luka Vukić je u napadu s brojčanom prednosti pogodio za vodstvo – 10:9. Ipak, ostalo je još dosta do kraja. Vrijeme za i više od cijelog jednog napada, 39 sekundi. Medvjedi su uspjeli izboriti izbačaj, imali su igrača više, napad je završavao šutom Nikola Šimunović, no ispriječio se blok Korčulana.

Zadrani bolji i treći put

U utakmici 8. kola A1 lige, skupina A ili Zapad, Zadrani su i treći put ove sezone slavili protiv OVK Splita. Ovog puta u Splitu (nakon prijašnjih susreta u Zadru, te u kvalifikacijama Kupa u Šibeniku), ujedno i najuvjerljivije, doima se i najlakše iako u sportu niti jedna pobjeda nije lagana, ne dolazi ‘sama od sebe’.

Domaćin je samo jednom i to kratko vodio (2:1 sredinom druge četvrtine), da bi već sredinom druge četvrtine bilo uvjerljivijih 6:3, a na polovici utakmice i 7:3 u korist Zadra 1952. U biti, druga četvrtina koju su gosti dobili 3:0 umnogome je odredila tijek cijele utakmice.