Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga, Seniori, Vijesti / 29. rujna 2019.

Sažetak 2. kola RVL A2 lige

Sažetak 2. kola RVL A2 lige

 

 

Medvjedi izgubili u zadnjoj sekundi

 

 

Derbi cijelog ovog kola odigran je ranije, u srijedu na Kantridi. Solaris je poradi kvalifikacija za Eurokup gostovao u Rijeci i odnio pobjedu protiv domaćeg Primorja EB. Subota je najveću dramu ponudila u Zagrebu i to na otvorenom plivalištu na Šalati. Prvi put od kako je Regionalne lige, vaterpolisti Medveščaka su ondje igrali utakmicu protiv novaka u ligi, sastava Zemuna.

Vaterpolistima se nije smilovalo vrijeme budući da je upravo u terminu utakmice u Zagrebu padala kiša, ali ono što je Medvjede učinilo ‘pokislima’ nakon utakmice nisu kišne kapi. Naime, Zagrepčani su izgubili susret u doslovno posljednjoj sekundi. Prvi igrač susreta, najbolji strijelac, gostujući Đorđe Ljubenović u protunapadu je sekundu prije sirene pogodio za konačnih 9:8 Zemuna. Utakmica je inače cijelim tijekom bila vrlo izjednačena, ali Medvešćak je uglavnom bio taj koji je diktirao rezultat, više vodio. U trećoj četvrtini su Medvjedi poveli i s dva pogotka razlike (7:5). To je ujedno bila i najveća prednost u cijeloj utakmici bolo koje od ove dvije momčadi. Junak je međutim ispao Ljubenović. U zadnjoj je četvrtini realizirao peterac (7:7), ali ono najbolje je očito sačuvao za kraj.

U ostalim susretima, očekivano je visoko slavio POŠK kod mlađahnog Cattara, baš kao i Makarani u Kranju kod Triglava. Ovdje ipak valja dometnuti da je u poluvremenu bilo izjednačenih 7:7 i to nakon opuštanja gostiju koji su prvu četvrtinu dobili 6:2, da bi drugu izgubili 5:1. U trećoj su postavili stvari na mjesto (4:0 u toj dionici). U Višnjiku revija pogodaka, čak 30 ukupno, uz očekivanu pobjedu iskusnijeg sastav iz Niša.

 

 

 

Rezultati 2. kola RVL A2:

 

Primorje EB – Solaris 10:14

Cattaro – POŠK 8:14

Medveščak – Zemun 8:9

Zadar 1952 – Nais 13:17

Triglav – Galeb MR 10:13

Radnički – Vojvodina 12:9

 

Poredak: POŠK 6, Solaris 6, Radnički 6, Nais 3, Primorje EB, Vojvodina 3, Galeb MR 3, Zemun 3, Zadar 1952 3, Medveščak 0, Triglav 0 i Cattaro 0.

 

 

 

Ljestvica strijelaca

 

11 – Jerko Penava (POŠK)

9 – Nikola Lukić (Radnički)

8 – Marin Jovančević (Zadar 1952)

7 – Andrija Vlahović (Solaris)

7 – Đorđe Ljubenović (Zemun)

6 – Mislav Vrlić (Primorje EB)

6 – Marko Buconić (Medveščak)

6 – Luka Kaleb (Galeb MR)

6 – Ivan Vrbnjak (Zadar 1952)

6 – Nino Mudražija (Solaris)

 

 

Parovi 3. kola RVL A2 lige, 5. listopada 2019.

 

 

Nais – Medveščak

Solaris – Zadar 1952

POŠK – Primorje EB

Galeb MR – Cattaro

Vojvodina – Triglav

Zemun – Radnički