hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 15. siječnja 2021.

Sažetak 2. kola (petak prijepodne)

Pet golova Pelicarića i Fatovića

Prijepodnevni i ranoposlijepodnevni sati petka u Beogradu i Dubrovniku protekli su u ukupno tri utakmice kvalifikacijskih turnira Premier lige. Riječ je bila o susretima 2. kola koje ovime nije kompletirano, što je u skladu dogovora sa Sportklub TV poradi mogućnosti televizijskog prijenosa.

U Beogradu je Crvena zvezda svladala Šabac, a sve ‘na krilima’ rezultata iz prve četvrtine. U prvih 8 minuta su Beograđani poveli 2:0 i tu su prednost održavali najvećim dijelom susreta. U drugoj odnosno trećoj četvrtini je bilo i +4 za Zvezdu (6:2 i 8:4). Šabac se međutim nije predavao i štoviše priskrbio neizvjesnu završnicu utakmice kada su preko Filipa Gardaševića izjednačili (10:10), manje od tri i pol minute prije kraja. Beogradski sastav je tek golovima Subotića i Tankosića (peterac) u posljednje dvije minute uspio ostvariti pobjedu. Prvo ime utakmice svakako je bio Gavril Subotić (C. zvezda) koji je postigao 6 golova.

Prva pobjeda Solarisa

U Dubrovniku je pak Solaris u drugom nastupu na turniru ostvario prvu pobjedu. Šibenčani su pobijedili momčad Budve koja je samo u prvoj četvrtini održavala ‘korak’. U drugoj četvrtini su se Šibenčani prvi put osjetnije rezultati odvojili, riješivši taj dio igre s 3:0 u svoju korist, odnosno na ukupno 8:4 u poluvremenu. Četiri gola razlike Solaris je imao i minutu prije kraja utakmice (11:7), da bi Budvani u preostalom vremenu stigli tek malo ublažiti poraz. Najbolji pojedinac susreta s 5 golova bio je Šibenčanin Roko Pelicarić.

Neumoljivi jugaši

Dubrovački Jug AO nastavlja nezaustavljivo i vrlo uvjerljivo svoj ‘plov’ u gruškom bazenu. U drugom su kolu pobijedili kotorski Primorac. Sve što je gostujući sastav uspio učiniti je jedno poravnanje početkom druge četvrtine (2:2). Nakon toga je slijedilo razdoblje od 10 minuta bez gola Kotorana, a što su Dubrovčani iskoristili za punjenje suparničke mreže do 7:2. Do kraja utakmice bilježimo i još jedno duže razdoblje u kojem Primorac nije postigao niti jedan gol (9 i pol minuta). Najbolji strijelac u pobjedničkom sastavu ponovo je bio Loren Fatović s 5 pogodaka.

Raspored i satnica, petak, 15. siječnja

Skupina A – Beograd

3. kolo:

17.00 Mladost – Partizan (SK 1)

18.50 Primorje EB – C. zvezda (SK 1)

20.40 Šabac – Jadran (SK 3)

Skupina B – Dubrovnik

3. kolo:

17.00 Radnički – Solaris (SK 3)

18.50 Primorac – Jadran (HN) (SK 3)

20.40 Budva – Jug AO (SK 4)