Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađi juniori / 11. veljače 2024.

Sažetak 10. kola

Nakon subotnje prvenstvene runde broj 9, u nedjelju su mlađi juniori odigrali i jubilarno 10. kolo Prvenstva Hrvatske. Na programu su bile četiri utakmice, a najviše su pogodaka, po 35, vidjeli gledatelji u Dubrovniku i Splitu. S tom razlikom da se do tolikog broja pogodaka na jugu Hrvatske došlo izvođenjem peteraca.

Jugaši slavili petercima
U Gružu je Jug Adriatic osiguranje svladao Solaris 18:17.  Nakon 32 minute ondje je rezultat bio 12:12. Šibenčani su nešto duže bili u vodstvu, a u četiri navrata s dva gola razlike, što samo svjedoči ipak o solidnoj izjednačenosti jer je to bila i najveća prednost (3:1, 4:2, 5:3 i 6:4). Domaćin je prvi put poveo pred kraj treće četvrtine (7:6). Solaris je pred kraj ponovo poveo, ovog puta minimalno, ali samo 4 sekunde prije kraja Roko Benić je izjednačio na 12:12 i ‘odveo’ utakmice u izvođenje peteraca do konačnog pobjednika. Jugaši su se pokazali spretnijima i zavrijedili time 2 boda.

Jadran bez ‘popusta’
U Splitu je Jadran bio značajno uvjerljiviji protiv Zadra 1952 ostavivši goste na 11 golova minusa. Samo je u trećoj četvrtini, parcijalno gledano, rezultat bio izjednačen (4:4). Sve ostale dionice pripale su značajno u korist Splićana. Nardo Skejić je imao svoj ‘gol-show’ sa 7 pogodaka.

Mornar lagano protiv Opatijaca
Mornar je u Rijeci rezultatski deklasirao Opatiju LRH s 14 golova razlike. Zanimljivo, i ovdje je jedan Nardo postigao 8 golova. Igrač utakmice je mornarevac Nardo Dragaš.

Neumoljivi domaćin na Kantridi
Bazen na Kantridi bio je i poprištem još jedne utakmice. Domaće Primorje EB nije dopustilo iznenađenje protiv POŠK-a 1937. U čak tri četvrtine su Riječani postigli po 5 pogodaka, a najbolji strijelac utakmice bio je član pobjedničkog sastava, Patrik Turk s 5 pogodaka.

FOTO: Šime Zelić/PIXSELL