Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kadeti, Kup Hrvatske / 16. svibnja 2024.

Sažetak 1. dana

Na plivalištu Iver u zagrebačkim Sesvetama počeo je prvi dio polufinalnog turnira Hrvatskog kadetskog kupa, skupina Zagreb A i Zagreb B. Riječ je o skupinama u kojima je po 5 momčadi u svakoj, pa se stoga u Zagrebu i počelo igrati već u četvrtak. U petak će početi polufinalni turnir ovog natjecanja i u Makarskoj.

U Zagrebu nakon prvog dana u kojem su neke momčadi odigrali dvije, a neke zasad samo jednu utakmicu, zanimljivo je da nakon prva dva kola u svakoj skupini imamo po 4 sastava s po 3 boda. Bilo iz jedne ili dvije utakmice. Ujedno, rezultati su uglavnom vrlo visoki (10, 15, pa i više golova razlike), a iznimka su tek dvije utakmice.


U 1. kolu Zagreb A skupine, Medveščak je pobijedio Zagreb 12:8 (to još uvijek spada rezultatski u manje izražene pobjede), dok su u 1. kolu skupine Zagreb B, kadeti Osijeka svladali riječko Primorje EB, 9:7 što je ipak malo iznenađenje. Osječani su zadnju četvrtinu dobili 3:0 i tako svladali mlade Riječane. Zadnja dva kola mali su Slavoncu postigli u posljednjih manje od minutu i pol.

No, već u sljedećem kolu, Zadar 1952 je svladao Osijek 19:4.