hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Euro kup / 28. listopada 2021.

SAŽETAK 1/4 FINALA EUROKUPA – Dva dramatična remija

Porazi prvaka Hrvatske i Mađarske, te dva remija. Tako bi se dalo u jednoj rečenici svesti komentar ishoda prvih utakmica četvrtfinala Eurokupa. Utakmicu Mladosti i Palerma smo nešto detaljnije ispratili u srijedu navečer, ali niti aktualni mađarski prvak, momčad Szolnoka neće po dobromu pamtiti prošlu srijedu.

Mađari su izgubili, baš kao i Mladost, od jedne sicilijanske momčadi, no u gostima. U Sirakuzi je Ortigia pobijedila i to čak 9:4. Utakmica djelomice slična zagrebačkoj. Prve dvije četvrtine Talijani bolji, ali Szolnok je imao dohvatljiv zaostatak (3:2), a onda… Četiri uzastopna gola Ortigie za vodstvo 7:2 i određivanje pobjednika.

Sve je pak potpuno otvoreno uoči uzvratnih utakmica preostala dva para, budući da su Sabadell – Savona odigrali 13:13, a bez pobjednika i Barcelona – BVSC 6:6.

U Sabadellu je domaćin vodio u prvoj četvrtini čak 5:1, a na kraju su se morali spašavati poraza! Španjolski je reprezentativac Bernat Sanahuja golom u posljednjoj minuti spasio barem bod za Katalonce, dok je još dramatičnije bilo u Sabadellovom susjedstvu, Barceloni.

Ondje je naime budimpeštanski BVSC vodio protiv Barcelone s čak 2 gola prednosti u zadnjoj minuti! No, prvo je Marc Valss smanjio 47 sekundi prije kraja, s igračem više na 6:5, da bi tek 2 sekunde prije kraja utakmice za izjednačenje i bod Barceloni, precizan bio Adrian Delgado.